Trelleborgs FF:s U21-lag spelade idag sin sista match för säsongen i Folksam U21 Allsvenskan Södra. Matchen slutade med förlust med 4-0 mot Kalmar FF och förlusten innebär att laget flyttas ner till Folksam U21 Superettan Södra nästa säsong.

- I dagens match möter vi ett bättre motstånd helt enkelt. Vi har några matcher bakom oss där vi borde tagit fler poäng. Men vi har haft svårt att räcka till och dessutom inte alltid haft marginalerna med oss, säger Kristian Haynes som tillsammans med Jimmy Olsson tränar Trelleborgs FF:s U21-lag.

Förlusten i dagens bortamatch innebär att laget slutar bland de två nedersta lagen i tabellen vilket innebär spel i U21 Superettan Södra till hösten.

- Som klubb har vi valt att satsa på U21 Allsvenskan för att de spelare som just nu är utanför A-truppen ska få spela matcher med hårt motstånd. Det är en viktig del i spelarutvecklingen att matchas mot de bästa och vi kommer att sikta på att ta oss tillbaka, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 28 maj, 2018
Kategori: A-lag