Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF förlorade på söndagen borta mot IF Elfsborg på Borås Arena. IF Elfsborg - Trelleborgs FF slutade 2-1.

Dock började matchen bra för TFFs del och man tog ledningen tidigt genom Sebastian Ohlsson. Men några mardrömsminuter i första halvlek ställde till det, där ledning snabbt blev till underläge.

- Spelmässigt är det ändå helt okej, vi möter ett lag som har en bra form och vi gör dem dåliga långa stunder. Vi åker på två jobbiga mål i första halvlek, i andra samlar vi kraft och forcerar bra - men åker tyvärr härifrån tomhänta, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Det är en jobbig förlust. Vi hade gärna haft lite fler poäng innan uppehållet - nu gick de förbi oss också på grund av förlusten, vilket får det att kännas ännu jobbigare.

Redan i den åttonde minuten tog Trelleborgs FF ledningen. Efter fint spel och anfall avslutade Sebastian Ohlsson snyggt till ledning 1-0. I det läget spelade Trelleborgs FF riktigt bra och hade matchen närmast helt och hållet.

Men efter ett tag vände matchen till Elfsborgs favör och på några mardrömsminuter vände de matchen.

Först kvittering genom självmål av TFF och sedan tog de ledningen på egen hand.

I andra halvlek försökte TFF men hade svårt att komma till ordentligt avslut. Man lyfte laget, då kom också lägen för Elfsborg.

Men det blev inte fler mål i matchen, som slutade 2-1 till IF Elfsborg.

- Totalt sett så har vi vuxit in i det mer och mer, vi har gjort hyggliga prestationer och tagit poäng. Men vi hade såklart önskat fler poäng nu inför uppehållet. Vi är ju långt ifrån utspelade - vi har tagit stora kliv.

Trelleborgs FF och Allsvenskan går nu till VM-uppehåll. Ett uppehåll som varar till början på juli, nästa match är den 7 juli hemma mot AIK.

- Det är ett alldeles för långt uppehåll, men alla lagen har samma och vi har vetat om det länge.

- Vi kommer träna på bra under uppehållet och när vi kommer tillbaka har vi en tuff match mot AIK som har en sjuk matchrad.

Trelleborgs FF går iallafall till VM-uppehåll på rätt sida nedflyttningsstrecket - om än med liten marginal.

Zoran Jovanovic tvingades lämna planen tidigt i andra halvlek, det på grund av att han fick en liten smäll på sitt knä som han haft problem med innan.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen (ut 79), Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Erik Andersson - Zoran Jovanovic (ut 55), Deniz Hümmet (ut 62).

Avbytare:

Dennis Petersson, Marcus Pode (in 55), Óttar Magnús Karlsson (in 79), Freddie Brorsson (in 62), Johan Brannefalk, Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 27 maj, 2018
Kategori: A-lag