Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF tog en tung och viktig trepoängare på torsdagskvällen när man besegrade IF Brommapojkarna i ett nykomlingsmöte i Allsvenskan.

Efter att ha dominerat första halvlek stort och där gjort två mål genom Alexander Blomqvist och Freddie Brorsson - så vann man till slut med 2-1.

- En match med två ansikten eller två sidor kan man säga. Vi känner att vi har rätt så mycket kontroll och gör många bra saker i första halvlek av det som vi hade planerat, säger Patrick Winqvist efter matchen.

1-0 kom efter 27 minuter i matchen genom Alexander Blomqvist, en hörna från höger nickade han in trots hård bevakning. Det var annars ett 1-0-mål som var väldigt rättvist för hemmalaget spelade - närmast briljant fotboll i första halvlek.

Det var också rättvist att hemmalaget utökade sin ledning till 2-0 genom Freddie Brorsson. Ett mäktigt distansskott från Dennis Hadzikadunic gick i ribban, returen hamnade hos TFFare och slogs in i straffområdet. Där rensades bollen på Freddie Brorsson som styrde bollen i mål.

I andra halvlek var det andra bullar, då IF Brommapojkarna kom ut som ett helt nytt lag. De reducerade också tidigt genom Fritiof Björkén, vilket gjorde att det blev nervigt i matchen.

Närmast kvittering var Eric Jonas Omondi som kom fri med Marko Johansson, men en jätteräddning höll bollen borta och - Trelleborgs FF skulle ta tre poäng.

- Jag tycker att BPs förändringar under matchen och vart sen matchen hamnar i andra halvlek - så är det mycket som Luis Pimenta och hans lag gör väldigt väldigt bra. De gör allt för att få liv i matchen där de kämpar i första halvlek.

- Jag är stolt över killarna att de i första halvlek är så modiga i sitt presspel och att de är aggressiva och direkta. Det måste vi vara för att skapa situationer, likt det andra målet. Ett fantastiskt skott av Dennis Hadzikadunic, men sen är det att vi sätter in bollen igen och skapar en situation där inne som lite turligt studsar in i mål.

Både Freddie Brorsson och Alexander Blomqvist gjorde sina första Allsvenska mål på torsdagen. Alexander Blomqvist var nära redan mot Malmö FF, men idag var han sista TFFare på bollen. Målet - kom på en fast situation.

- Det är inte oväntat att vi gör mål på fast situation, det har varit en styrka under denna delen av säsongen. Jag tror vi måste fortsätta skapa tryck kring våra fasta situationer för att det är nästan en tredjedel av alla mål som kommer från fasta situationer. Där har vi visat oss offensivt starka.

I andra halvlek tog IF Brommapojkarna över allt mer och var skickliga. Men i hemmabåset var man aldrig oroliga för segern.

- Som andra halvlek blir tvingas vi, tack vare BPs skickliga anfallsspel, hamna i låga utgångspositioner och hålla vår organisation och skydda vårt straffområde. Jag var egentligen aldrig orolig för att vi - inte skulle vinna denna matchen.

- Vi är väldigt glada över poängen, vi har nu tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna.

Torsdagens seger är den andra i rad på hemmaplan.

Freddie Brorsson har nu gjort lika många Allsvenska mål som sin far Jonas.

På söndag spelar Trelleborgs FF sista matchen innan sommaruppehållet - borta mot IF Elfsborg, en ny viktig match.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Erik Andersson (ut 85), Sebastian Ohlsson, Deniz Hümmet (ut 90) - Freddie Brorsson (ut 72), Zoran Jovanovic.

Avbytare:

Dennis Petersson, Robin Nilsson (in 72), Marcus Pode (in 90), Noah Christoffersson, Óttar Magnús Karlsson, Johan Brannefalk (in 85), Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 24 maj, 2018
Kategori: A-lag