Trelleborgs FFs damer tog en säker seger på måndagskvällen borta mot Lunds SK. En seger som är den tredje i rad. 

Efter en trög start har TFF-damerna fått fart ordentligt och precis som i senaste matchen mot Näsums IF slutade segersiffrorna 4-0.

Målskyttar för Trelleborgs FF var Josefine Svensson x2, Caroline Williamsdotter, Annelie Nilsson.

Trelleborgs FFs damer tog kommandot direkt i matchen och tog också ledningen bara några få minuter in genom Caroline Williamsdotter. I matchen gjorde sedan Josefine Svensson två mål och Annelie Nilsson ett.

Seger 4-0, men det hade kunnat bli större - mycket större siffror. TFF-damerna radade upp heta chanser, bland annat missades en straff i första halvlek och frilägen brändes.

- Vi gjorde det vi skulle, men vi hade utan tvekan kunnat göra 2-3 mål till med de chanser vi har, säger Mats Nielsen efter matchen.

- Planen är inte den bästa, den är lite studsig, men det är ju lika för bägge lagen. Men åter igen, vi hade fokus på att hålla nollan och producera mycket framåt och vi gör mål idag. Det är bra, vi har en positiv trend och bra känsla i laget. Vi behöver inte vinna med 10-0 utan det viktigaste är att vinna matchen och att hålla tätt bakåt.

Nästa match är derbyt mot IFK Trelleborg den 3 juni. En historisk match för lagen har aldrig tidigare mötts på damsidan. Visst pirrar det lite i magen?

- Ja det är självklart att det gör, vi ska visa att vi är bäst i stan. För bägge parter är det en härlig match, inget av lagen som vill förlora den matchen. Det blir nog jämnt.

Damlaget hoppas på ett mäktigt stöd från True Blues.

- Här brukar vara en del som följer oss, vilket är jätteskoj, men när vi spelade mot Janstorp förra året var där många från True Blues på plats - och det var en jädra inramning så vi hoppas på samma stöd mot IFK Trelleborg.

Dagens seger, som är den tredje raka, gör så att Trelleborgs FFs damer hoppar upp på andra plats i sin serie. Dock i en haltande tabell.

Trupp i matchen mot Lunds SK:

Lina Lundgren, Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Josefine Svensson, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Matilda Svensson, Annelie Nilsson, Emmy Le Grand, Filippa Dahlgren, Elin Dunegård.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 maj, 2018
Kategori: A-lag