Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen är det åter match i Allsvenskan för Trelleborgs FF när man gästar IK Sirius från Uppsala. Matchen som spelas på Studenternas IP i Uppsala har avspark 16:00.

Trelleborgs FF tog en supertung seger i söndags hemma mot Malmö FF. En seger som gav en härlig självförtroende-boost och tre viktiga poäng i Allsvenskan. Inför den matchen låg Trelleborgs FF sist i Allsvenskan men hoppade upp några steg efter segern, istället är det morgondagens motståndare IK Sirius som ligger där för tillfället.

- Det är en tuff utmaning, ingen lätt uppgift vi har framför oss. De kanske ligger sist just nu och folk tar nästan för givet att man ska vinna, men man får aldrig glömma att det är ett mycket bra lag, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

- De har haft det lite brokigt och rörigt här i inledningen, hoppas att det är en fördel för oss på något sätt - att vi har kommit lite längre. Men de spelar intressant fotboll och är bra. Men vi har en plan på hur vi ska spela.

IK Sirius tillsammans med IF Elfsborg är de lag som ännu inte vunnit på hemmaplan. IK Sirius enda trepoängare hittills kom mot just IF Elfsborg på Borås Arena.

Trelleborgs FF kommer från en seger mot Malmö FF senast. Imorgon krävs en minst lika bra prestation mot IK Sirius.

- Jag hoppas verkligen att vi har landat igen, så vi inte får samma situation som efter IFK Norrköping. Vi kan inte bara ställa ut skorna bara för att vi vunnit senaste matchen.

- Vi får se hur det går, vi har tre mycket viktiga matcher på åtta dagar här nu - så det gäller att ta några viktiga poäng. Trelleborgs FF ska vara med i matchen på riktigt när vi går på sommaruppehåll.

Efter morgondagens match är det match igen redan på torsdag mot IF Brommapojkarna och söndag mot IF Elfsborg. Efter det är det uppehåll för VM.

Jacob Palander och Victor Nilsson missar morgondagens match. Istället kommer Furkan Motori in i truppen samt att Magnus Andersson fortsätter att vara med.

Matchen IK Sirius - Trelleborgs FF har avspark 16:00. Kan du inte vara på plats så sänds matchen på cmore.se.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Felix Hörberg, Óttar Magnús Karlsson, Fredde Brorsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 maj, 2018
Kategori: A-lag