Fotograf: Björn Sandberg

Freddie Brorsson har väntat på sin chans. Och han har väntat länge. Men i söndags var 21-åringen tillbaka i TFF:s startelva i Skånederbyt mot Malmö FF.

- Det är klart det var en speciell känsla, säger Freddie Brorsson. Dels för att det var den första allsvenska starten, dels för att det var Malmö, dels för att jag mötte min bror och dels för att det var första starten på 18 månader.

Hur kändes det för egen del?
- För egen del kändes det bra, men också med hela laget. Jag hade bra samarbete med Zoran (Jovanovic), så det var en skön känsla.

Vad är anledningen till att du har tagit dig in i startelvan tror du?
- Vi har haft en del otur med skador, men det jag har gjort själv är att kämpa på både i träning och i U21, och tillslut fick jag chansen.

Det var ett bra tag sedan Freddie Brorsson spelade toppforward. När han kom till TFF sommaren 2015 hade han spelat anfallare i MFF:s juniorlag, men i TFF hade Patrick Winqvist för avsikt att skola om honom till högerback. Testet som högerback blev dock aldrig långvarigt, utan de flesta matcherna i TFF har han gjort som yttermittfältare.

Vad gör anfallspositionen till din rätta plats?
- Just mot Malmö kändes den positionen väldigt bra. Jag trivs där. Jag gör ett defensivt hårt jobb men försöker också komma ner och möta bollen felvänd, där är jag ganska bra.

Var det en slitsam match att spela?
- Ja, det måste jag säga att det var, både för laget och för mig själv efter så lång frånvaro. Det är stor skillnad på att spela U21 och allsvensk match.

Du blev matchens lirare i hemmalaget senast, så nu kan du väl inte bli petad?
- Det får du fråga Patrick (Winqvist), det kan jag inte svara på. Men det är klart att jag hoppas spela mot Sirius, det hade varit roligt.

Du måste ändå känna att du har höjt dina aktier?
- Klart, det kan jag inte sticka under stolen med, men det har jag gjort under en tid. Jag började säsongen utanför truppen mot Göteborg, sen har jag kommit närmare och närmare. Det är hårt jobb under flera månaders tid som har gjort detta.

Vad har den här segern betytt för er?
- Först och främst att vi tog oss över strecket och framför allt att vinna hemma igen, det var längesen. Vångavallen har alltid varit en stark sida för oss, och nu känner vi att vi har tagit tillbaka vår hemmaplan igen. Nu har vi bättre självförtroende inför nästa match.

Hur ser du på matchen på lördag?
- Vi har inte pratat om Sirius så mycket än, men det är så klart en extremt viktig match. Vi går för tre poäng.

En så kallad sexpoängsmatch?
- Det kan man säga. Det blir samma sak mot BP och Elfsborg, men först och främst är det Sirius som gäller.

Vad ser du framför dig i matchen på lördag?
- Jag ser väl en förhoppningsvis liknande inställning som mot Malmö, men vi måste kunna föra matchen ännu mer mot Sirius än vad vi gjorde mot Malmö, avslutar Freddie Brorsson.

TFF möter IK Sirius borta på Studenternas IP på lördag klockan 16:00.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 maj, 2018
Kategori: A-lag