Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer hängde på herrarna i vinnarspåret när de besegrade Näsums IF på måndagskvällen på Vångavallen.
Efter en mållös första halvlek blev det i andra ketchupeffekt och till slut 4-0.

Efter en trög start har Trelleborgs FFs damer fått upp ångan i deras division 2 - och på måndagen kom andra raka segern.

Inför matchen var det annars nästan garanti på mål, det eftersom både Trelleborgs FF och Näsums IF släppt in och gjort en hel del mål i inledningen på säsongen.

Men det dröjde ändå ungefär en timme innan första målet kom. Vindsnabbe Malin Bengtsson gjorde 1-0 när hon kom fri med målvakten, Sofie Nielsen utökade sedan nio minuter senare. Direkt efter 2-0 gjorde Caroline Williamsdotter 3-0 och grädden på moset var - när Annelie Nilsson elegant lobbsköt in 4-0.

- Jag tycker att vi börjar få igång det spel vi vill och kan prestera så att säga. Vi har haft svårigheter men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är fel, men det är den här typen av spel vi vill spela, säger Mats Nielsen efter matchen.

- Vara aggressiva och så vidare som vi är idag. Men samtidigt tror jag också att tjejerna hade bestämt sig för att verkligen jobba skiten ur sig. Inte släppa in något och kriga liksom, alla jobbar för alla idag och det är en jätteskillnad på hur det varit innan. Vi får igång spelet och rullar boll, det var lite kvavt idag så de som får jaga boll blir trötta och motståndarna orkade inte heller till slut. Men det är högt tempo på boll och passningar - där börjar vi hitta rätt.

Nyckeln till segern idag var kollektivet - något som Mats Nielsen avslutade med att hylla.

- Tjejerna följde vår plan idag till nästan punkt och pricka. Kollektivet idag är strålande - alla jobbar för alla och då går det så här bra.

Nästa match för Trelleborgs FFs damer är redan på onsdag i DM borta mot Hyllie IK, i serien möter man tabelljumbon Lunds SK nästa måndag också det på bortaplan.

Trupp Trelleborgs FF dam i matchen:

Lina Lundgren, Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Matilda Svensson, Johanna Olsson, Linnea Salmi, Annelie Nilsson, Elin Dunegård, Filippa Dahlgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 14 maj, 2018
Kategori: A-lag