Fotograf: Björn Sandberg

7043 personer hade letat sig till Vångavallen på söndagen när det var skånederby mot Malmö FF. Det var varmt i luften och på planen - var det kokhett.
Ett magiskt tifo av True Blues lade grunden till en riktig fotbollsfest för Trelleborgs FF.

En fotbollsfest som slutade med seger 1-0 efter ett sent mål av TFFs dansk Lasse Nielsen.

Inför matchen var det två lag som var i stort behov av seger, TFF som låg sist i Allsvenskan och MFF som också ville högre upp i tabellen.

- Förutsättningarna inför matchen var ju ansträngt för båda föreningarna, inte bara för Malmö FF utan vi hade ju en dålig serieplacering också. Vi tycker inte att vi har inlett poängmässigt som vi förväntat oss, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Det höll på att bli en riktig drömstart för Trelleborgs FF efter att Malmö FFs målvakt Fredrik Andersson stått för en indianare efter någon minuts spel. Zoran Jovanovic blev fri, valde då att passa till Freddie Brorsson - men hans bror Franz Brorsson hann emellan.

Malmö FF hade annars mest boll i första halvlek och hade en jättechans till ledningsmål efter dryga halvtimman. Markus Rosenberg blev soperen, men fick konstig träff på bollen - en boll som Marko Johansson räddade till hörna.

Markus Rosenberg hade annars den första riktigt farliga chansen i andra halvlek när han sköt på täckande Alexander Blomqvist så bollen fick en knasig bana och gick i ribban - och ut.

Så, i den 90e minuten kom då målet. Zoran Jovanovic slog en riktigt läcker macka in i straffområdet, som Alexander Blomqvist nickade fram till en framrusande Lasse Nielsen som tryckte in bollen i mål. En macka som förvandlades till ett läckert smörrebröd.

Vångavallen exploderade i jubel. Lasse Nielsens första mål i TFF-tröjan var ett tungt sådant. Ett mål som skulle avgöra skånederbyt och - ge Trelleborgs FF en riktigt viktig trepoängare.

- Planen idag var att sätta huvudet rätt på att hela tiden leva med i en sådan här match, där som jag tycker fortfarande Malmö FF är det bästa laget och det svåraste motståndet. Så vi försökte jobba med vår lägstanivå och försökte få upp killarna i en anspänningsnivå som ändå kunde hantera under matchen.

- Vi valde spelare med den yttersta karaktären också idag. För att liksom få ett tydligare beteende på vissa platser. Jag tycker att vi får väldigt bra betalt för det, utifrån vårt lag. Vi tycker att vi gör en bra match, vi behöver inte överdriva och säga att vi gör en jättebra, utan det är ju en match där matchbilden i andra halvlek tenderar att bli ett allt mer tryck mot vårt mål.

TFF hade flera bra fasta situationer i matchen. I första halvlek fanns där några som nästan kunnat bli farliga. Den bästa kom dock precis i slutet av matchen och avgjorde den.

- Inte helt oväntat att målet kommer sen på en fast situation där vi försökte sätta in så mycket kraft vi bara kunde, för att trycka in bollen. Sen finns det fortfarande mycket att prata om, vi gör en match utifrån de förutsättningarna som vi har skapat oss. Vi lyfter oss till en hög lägstanivå och det räddar oss i många och långa stunder av matchen.

- Killarna jobbar sig igenom tunga stunder i matchen på ett föredömligt sätt. Tre väldigt viktiga poäng för oss med tanke på tabelläget. Vi är med, nu har vi tre täta matcher där vi anser att vi borde plocka lite mer poäng - för att vara med i vår målsättning.

Annars var där ju flera riktigt häftiga matcher i matchen. Lasse Nielsen mot Lasse Nielsen. Eller varför inte Freddie Brorsson mot Franz Brorsson. Franz fick hoppa in precis innan start eftersom Rasmus Bengtsson inte kom till spel.

Matchen och skånederbyt slutade alltså 1-0 till Trelleborgs FF, tre riktigt härliga poäng i Allsvenskan.

Nästa match är borta mot IK Sirius om några dagar. Sen väntar IF Brommapojkarna och IF Elfsborg innan VM-uppehållet.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg (ut 78), Robin Nilsson (ut 75), Erik Andersson, Marcus Pode - Zoran Jovanovic, Freddie Brorsson (ut 73).

Avbytare:

Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson (in 75), Deniz Hümmet (in 73), Óttar Magnús Karlsson, Victor Nilsson, Johan Brannefalk (in 78), Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 maj, 2018
Kategori: A-lag