Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen smäller det ordentligt på Vångavallen i Trelleborg, då det äntligen är dags för skånederby igen.
Det är något av årets match när Malmö FF kommer på besök på söndagen. En match som har avspark 17:30.

- Inramningsmässigt är det såklart årets match imorgon. Det ska väl mycket till om några av våra andra matcher skapar samma inramning - det är skånederby, bara det är härligt, säger Patrick Winqvist inför morgondagens batalj.

- Vi måste vara mycket bättre än senaste matchen mot BK Häcken. Nu har vi gjort vår bästa och sämsta insats. Vi måste upp i nivå och närmare matchen mot IFK Norrköping i kvalitet. Vi har skruvat på en del saker i veckan.

I de 16 år lagen har legat samtidigt i Allsvenskan har man mötts 34 gånger. Under de matcherna har Trelleborgs FF stått som segrare elva gånger, spelat oavgjort tio gånger och förlorat tretton.
Senast lagen spelade mot varandra var 2011 där båda matcherna spelades på bortaplan för Trelleborgs FF.
Det efter att hemmapremiären flyttats till Swedbank Stadion det året.

Senaste gången lagen möttes på Vångavallen var annars 2010.

- Det kommer bli en annorlunda match, definitivt. Men vi måste lyfta oss, göra saker bättre än senast. Vi måste göra om - göra rätt.

Det börjar annars ljusna på skadefronten hos Trelleborgs FF. Flera spelare är på väg tillbaka och två som är helt tillbaka och - fit for fight är Marcus Pode och Zoran Jovanovic. Det är så pass att man kan ställa över spelare som är friska.

- Rent antalsmässigt har vi inte varit för få, men i någon match har vi varit tunna framåt - i någon match varit tunna bakåt. Det ser rätt bra ut, vi kan ställa över spelare som är friska.

Läs en längre intervju med Patrick Winqvist inför matchen här.

Det är viktigt att du kommer i god tid till Vångavallen på söndagen. Lämna gärna bilen hemma då det finns få parkeringsplatser i närheten. Ta gärna en god promenad eller åk kollektivt.

Matchen har avspark klockan 17:30 men grindarna öppnas redan 15:30.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Felix Hörberg, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Victor Nilsson, Johan Brannefalk, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 12 maj, 2018
Kategori: A-lag