Fotograf: Björn Sandberg

Under onsdagsförmiddagen genomförde TFF det första fotbollspasset för hela truppen sedan söndagens match mot BK Häcken. Och det fanns en hel del positiva inslag under träningen som genomfördes på Vångavallens A-plan.

- Vi tränade med en bra intensitet när bollen var igång, säger huvudtränaren Patrick Winqvist. Spelarna bjöd till på ett väldigt bra sätt, lite över medel. Det är kanske också för att konkurrensen ökar lite grann när fler spelare är tillgängliga, då höjer man sig. Vi sade i omklädningsrummet efter förra matchen att nu måste vi träna bra, vi har inget val. Kanske har det landat i att spelarna tänker att de kan höja sig något snäpp.

Under dagens pass var Marcus Pode tillbaka och tränade för fullt, vilket säkert kommer som en överraskning för många då 32-åringen väntades missa resten av vårsäsongen på grund av skada. Fortsätter Pode träna på bra under veckan kan han vara aktuell för matchtruppen på söndag.

Hur har ni summerat förra matchen?
- Vi satt i måndags fram till klockan 14 och tittade och gjorde lite analys av vad vi gjorde i matchen. Vi kom fram till att vi har vissa saker att förbättra, konstaterar Winqvist kort.

Exempelvis?
- Att göra sitt bästa. Jag menar inte att kämpa, utan att utföra det vi har bestämt tillsammans på ett tydligare sätt. När läget dyker upp så ska man göra det fullt ut.

På söndag väntar årets match i Trelleborg när säsongens första Skånederby går av stapeln i Allsvenskan. Fullsatta läktare och en möjlighet att knipa tre poäng från storebror torde inspirera TFF-spelarna lite extra. Ett fullsatt Vångavallen hör inte till vanligheterna.

- Det skrämmer inte mig, och jag tror inte det skrämmer spelarna heller. Däremot kan man ställas inför stora utmaningar i matchen, där det kanske inte kommer vara givet alla gånger att man gör rätt val. I den situation vi är i ska vi inte vara rädda för att göra fel, om man vågar vara modig i matcherna så är det väldigt bra. Hur roligt är det att vara i MFF:s kläder just nu? Det är nog just nu svårare att möta Hammarby som har ett flow och ett härligt självförtroende.

Har du hunnit märka på spelarna att det är ett derby som stundar?
- Nu vill alla vara med. Jag tror besvikelsen kommer vara stor om man inte är med.

Du har redan märkt av det?
- Det är klart att de vill vara redo, det vill de så klar. Det är många som har anknytning till MFF och känner en viss revanschlusta inför en sån här match. De är rätt så taggade att visa upp sig mot dem och slå dem på fingrarna. Det är inga som är ljusblåa i själen av de spelarna, det är inga Pontus Jansson.

Vad talar för TFF?
- Att vi är underdogs och att MFF har haft det lite knaggligt. Att vi också håller på att vända en trend och att vi växer in i det mer och mer. Nu har vi gjort vår bästa och sämsta match på kort tid, så vi har förstått var lägstanivån och högstanivån är. Vi har hemmaplan och underdogs slår ofta storebror.

Hur sårar man Malmö FF?
- Man sårar dem genom att inte vara feg utan att vara modig istället. De kommer att sätta oss under press när de kan, både med sitt anfallsspel och försvarsspel. Då är det viktigt att vi är förberedda på hur det kommer bli, och det kommer synas på våra spelare om de är förberedda. Det gäller att ha modet att pressa dem.

MFF har många matcher på kort tid, kan ni dra nytta av det?
- Jag ser inte det som en nackdel för oss. Det gör ju också att de inte kan bestämma sig på förhand hur de ska formera laget, utan först efter matchen mot Djurgården. Sen är det alltid positivt på ett sätt att spela matcher hela tiden. De får ju genomkörare hela tiden, och det kan också trigga dem. Men jag tycker nog det är bättre ha en matchvecka att ladda upp med, avslutar TFF-tränaren.

TFF – MFF har avspark kl 17:30 på Vångavallen på söndag. Färre än 1 000 biljetter finns för närvarande kvar. Säkra din biljett här.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 9 maj, 2018
Kategori: A-lag