Fotograf: Björn Sandberg

Det vill sig inte hemma på Vångavallen för Trelleborgs FF. På söndagen kom fjärde raka förlusten på hemmaplan mot BK Häcken, 0-3, där Paulinho stod för alla målen.

Det blev en jobbig fotbollsmatch på söndagen nästan redan från start, Häcken höll i taktpinnen och fick en straff redan efter åtta minuter spelade.
En straff som Paulinho sköt i mål.

Samme Paulinho gjorde även 2-0 efter 30 minuter när han alldeles för enkelt fick skjuta in bollen i mål.

Trelleborgs FF hade det jobbigt och hade faktiskt inte något ordentligt avslut på mål i första halvlek.

I andra halvlek byttes Zoran Jovanovic och Freddie Brorsson in, då kom det in teknik, det kom in lite jävlaranamma.
Det blev då lite bättre och Freddie Brorsson med sitt uppoffrande spel ordnade också en straff, en straff som dock Deniz Hümmet missade. Förutom straffen så var där inte mycket mer framåt för hemmalaget.

Istället gjorde Paulinho 3-0 i 90e minuten och fastställde slutresultatet.

- För första gången i år och på lång tid vi inte gör vårt absolut bästa idag. Det förringar inte motståndarnas prestation på något sätt utan utgår vi bara ifrån vad vi hade kunnat göra bättre - så är det väldigt mycket, säger en besviken Patrick Winqvist efter matchen.

- Trots allt så öppnas det en liten liten chans i slutet av matchen ändå, blir situationer i slutet med straffar och annat. Där är en liten öppning att komma in i matchen - men inte den heller tar vi. Inte för att vi hade jobbat oss till det utan Fredde Brorsson hade jobbat sig till det och skapar ett läge där det blir straff.

Vad ska förändras inför matchen mot Malmö FF?

- Det vet jag inte ännu. Jag vet inte var vi ska börja, men vi kan ju kanske börja med att ha en bättre inställning till matchen.

- En inställningsfråga, med tanke på vad vi också har skapat oss. Tänker inte ljuga om att vi ligger sist i tabellen just nu, trots att vi har haft jämna matcher innan - men idag är det ingen jämn match. Det är ett bättre fotbollslag mot ett sämre fotbollslag idag. Där är en hel del att jobba med, man måste vara alert på veckans träningar och genomgångar och måste jobba med det vi ska sätta ihop till matchplanen nästa gång. Jag måste vara alert, för matchplanen var inte heller tillräckligt bra idag.

Nästa match är alltså Skånederbyt hemma mot Malmö FF. Har du säkrat din plats? Det finns några få platser kvar. Du ser vad som finns kvar här.

Inför matchen hölls en tyst minut för Christer Mars som gick bort tidigare i veckan. Man spelade också i svarta sorgband.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg (ut 77), Robin Nilsson, Sebastian Ohlsson (ut 62), Erik Andersson - Óttar Magnús Karlsson (ut 62), Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Jacob Palander, Zoran Jovanovic (in 62), Noah Christoffersson, Freddie Brorsson (in 62), Johan Brannefalk (in 77), Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 maj, 2018
Kategori: A-lag