Fotograf: Björn Sandberg

Under tisdagseftermiddagen spelade TFF:s U21-lag 0-0 mot IFK Göteborgs dito på Vångavallens konstgräsplan. Kristian Haynes är nöjd med insatsen och menar att det var 0-0 med mersmak.

- Vi föll tungt förra veckan i Malmö, och idag jobbade vi hårt för att vinna den här matchen, säger TFF-tränaren Kristian Haynes.

Såväl TFF som Blåvitt ställde lag med både A-spelare och juniorer på banan. Gästerna inledde matchen starkast och hade mycket boll på TFF:s planhalva under den första halvleken. Trots starkt bollinnehav noterades hemmamålvakten Dennis Petersson bara för en räddning under de första 45 minuterna.

Efter halvtid flyttade TFF fram positionerna, blev bättre i presspelet och fick ny energi. TFF jobbade för ett segermål, men matchen slutade mållös.

- Vi var klart bättre än Göteborg i andra och vi kunde nästan välförtjänt ha vunnit matchen på slutet, säger Haynes som grämer sig över en utebliven straffspark.

- Vi skulle ha haft en straff i sista sekunden. Den är solklar för alla som befinner sig på Vångavallen, förutom domaren. Det var lite tråkigt, för det hade vi jobbat ihop till.

Efter dagens match parkerar TFF på plats fem av åtta i en haltande U21-Allsvenskan Södra-tabell. På måndag i nästa vecka väntar Kalmar FF borta på Gasten IP.

- Jag tycker det är svårt att framhäva någon särskild idag, hela kollektivet gör en höjning till andra halvlek. De unga spelarna på det centrala mittfältet gör en bra insats och där bak har vi lite rutin. Sammantaget tycker jag allt funkar bra kring U21-serien, avslutar TFF:s assisterande tränare.

TFF ställde upp med följande manskap idag:
Dennis Petersson – Victor Nilsson, Magnus Andersson, Jacob Palander, Samuel Fröjdh – Freddie Brorsson, Elliot Sandström, Haris Brkic, Furkan Motori – Jacob Christiansen, Noah Christoffersson

Avbytare: Merlin Nuhanovic, Oskar Malmgren, Erik Rasmusson, Marko Spajic, Anton Reuterskiöld.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 1 maj, 2018
Kategori: A-lag