Fotograf: Björn Sandberg

Så kom den då, den efterlängtade trepoängaren.

På söndagen vann Trelleborgs FF borta mot IFK Norrköping med 2-1. Efter en chansfattig första halvlek så fullkomligt exploderade matchen i andra.

Målen i matchen föll inom loppet av åtta minuter, där Dennis Hadzikadunic via Óttar Magnús Karlsson först nickade in 1-0 till TFF, 2-0 sköt Deniz Hümmet. Kalle Holmberg reducerade sedan.

Däremellan blev Jordan Larsson utvisad efter en ful eftersläng på Robin Nilsson. Efter reduceringen försvarade TFF sig heroiskt till tre poäng.

- Idag lyckas vi med matchplanen vi hade satt upp inför, vi har inte kunnat sy ihop det innan trots att vi spelat bra - men idag lyckas vi, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi lade upp en bra matchplan och det är klart att de är bra. Men man måste välja ibland, vi valde att lita på Marko, innerbackarna och centrala mittfältarna, så vi släppte kanterna lite och det visade sig vara en bra plan. De hade svårt att hitta igenom oss, svårt att slå kort och fick slå långt istället. Sen springer killarna oerhört mycket idag.

Det var på en hörna som TFF tog ledningen, en hörna som Dennis Hadzikadunic nickade på Óttar Magnús Karlsson i mål, efter det gjorde Deniz Hümmet 2-0. Vild glädje bland spelarna och de tillresta fansen på läktaren. Men glädjen höll på att ställa till det.

- Det blir som det blir sen i andra efter våra mål, vi överrumplar lite oss själva och hinner inte riktigt komma tillrätta när de reducerar. Men vi försvarar oss lugnt och sansat sen i slutet.

Matchen slutade 2-1 till Trelleborgs FF, Kalle Holmberg i IFK Norrköping reducerade men närmare kom de inte.

2-1 och årets första trepoängare, vilket betyder fyra poäng hittills i årets Allsvenska.

- Det här är en bra och viktig vitamininjektion i allt vi gör. Vi har tagit poäng i två av de tuffaste matcherna hittills, mot Djurgården borta och idag ett bra IFK Norrköping. Vi ska vara stolta över det vi gjorde idag, stolta över att vi skapade mycket målchanser. Vi hade bästa målchansen också i första halvlek ska vi komma ihåg.

Efter trepoängaren blir det en trevlig hemresa till Trelleborg, här hemma stundar en härlig träningsvecka inför nästa uppgift som blir BK Häcken hemma på Vångavallen.

- Vi ska njuta av Valborg och så först, sen samla ihop oss i veckan och sen har vi en härlig match i U21-serien som vi ska dra nytta av.

- Sen har vi två hemmamatcher på rad som är viktiga. En bra söndag, väldigt händelserik om inte annat.

Dagens trepoängare är den första sedan augusti 2011 i Allsvenskan. Dagens trepoängare är även den första mot IFK Norrköping på bortaplan sedan 1999.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Dennis Hadzikadunic, Anton Tideman - Felix Hörberg (ut 88), Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Erik Andersson - Deniz Hümmet (ut 73), Óttar Magnús Karlsson (ut 81).

Avbytare:

Dennis Petersson, Jacob Palander, Noah Christoffersson, Freddie Brorsson (in 73), Victor Nilsson (in 88), Furkan Motori, Magnus Andersson (in 81).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 29 april, 2018
Kategori: A-lag