Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF står inför en ny härlig utmaning när man på söndagen gästar IFK Norrköping i omgång sex av Allsvenskan 2018.

Matchen som spelas på Östgötaporten har avspark 17:30. Matchen sänds på cmore.se.

- Det är en tuff uppgift, en tuff match - det är väl i samma kategori som Djurgårdens IF borta. En utmaning, säger Patrick Winqvist inför morgondagens kamp.

IFK Norrköping har annars öppnat Allsvenskan bra och vunnit tre av de fem spelade matcherna. Dock förlorade de senast - borta mot Hammarby IF.

Trelleborgs FF förlorade också tyvärr förra matchen mot Kalmar FF och har än inte tagit någon trepoängare. Den enda poängen hittills kom mot Djurgårdens IF på bortaplan. Imorgon hoppas man på en fin bortainsats.

- Det är ett bra lag vi ska möta, med bra spelare. Vi har skavanker här och var, precis som alla andra lag har. Men vi måste fokusera på de spelare vi har tillgängliga, så är det. Vi klarade av att ta poäng mot Djurgården borta - vi klarar av att göra det imorgon.

Lagen möttes annars på försäsongen på just Östgötaporten. Det är dock en match som TFF inte var direkt nöjda med, när man förlorade 1-4.

- Vi minns tyvärr den matchen, det var inte så länge sedan faktiskt. Men vi har dragit lärdom av den matchen, det var lärorikt att vara där. Men vi måste vara bättre än vad vi var då.

Efter förra omgångens skador i de defensiva delarna så är det istället i de offensiva till morgondagen.

Men läget annars är enligt huvudtränare Patrick Winqvist ändå okej.

- Det är okej, vi har några borta som vi hade hoppats på skulle kunna vara med imorgon. En del offensiva krafter som vi hade hoppats skulle kunna vara med, men vi har fått ihop en trupp och det är där vi är.

Oscar Johansson, Marcus Pode och Johan Brannefalk är borta jämfört med förra matchen mot Kalmar FF. Sebastian Ohlsson är tillbaka efter att han var sjuk senast.

Assisterande tränare Magnus Andersson finns med i truppen även denna matchen.

Matchen IFK Norrköping - Trelleborgs FF har avspark 17:30, du ser den på cmore.se.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Felix Hörberg, Noah Christoffersson, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Victor Nilsson, Furkan Motori, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 28 april, 2018
Kategori: A-lag