Fotograf: Björn Sandberg

Det går tyvärr fortsatt trögt i Allsvenskan för Trelleborgs FF. På söndagen förlorade man mot Kalmar FF hemma på Vångavallen. Matchens enda mål gjordes i andra halvlek av Kalmar FFs Hiago.

Det innebär att Trelleborgs FF ännu inte tagit årets första trepoängare. Förlusten är också den tredje inom kort tid.

- Nu står vi där igen, uddamålsförlust, det är den tredje på tio dagar. Klart att det är jobbigare nu än vad det var för tio dagar sedan, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- För varje match som går så har vi pratat om att prestationen blir mindre viktig eftersom det bara är poäng som räknas. I början var vi där att vi inte var riktigt förberedda, vi tyckte inte att vårt spel i anfall eller försvar under försäsongen klaffade riktigt. Det har varit viktigt att få ihop prestationer i form av att vi ser att det vi jobbar med under träning, att det sitter, så att vi på längre sikt kan kamma ihop poäng.

Inför matchen var det tuffa förutsättningar för Trelleborgs FF, som saknade avstängde Lasse Nielsen och skadade Dennis Hadzikadunic. Därför fick Magnus Andersson hoppa in från start.

Magnus som lade skorna på hyllan i början av november höll på att få en riktigt drömcomeback, när han hade en farlig nick i början av matchen. Men målvakten styrde till hörna.

Det var annars chansfattigt i matchen. En match där det enda målet kom i andra halvlek genom Hialgo. Ett skott som via Marko Johansson gick i mål.

- Nu har vi presterat hyggligt bra under delar av matcherna. Första halvlek idag är relativt jämn med två lag som inte tar så stora risker, utan spelar bollen framåt och attackerar i djupled.

- Andra halvlek är vi inte tillfreds med idag. Naturligtvis gör Kalmar FF en hel del bra grejer, det handlar om att det finns en motståndare på banan också. Vi trodde efter 12-13 minuter att vi hade fått igång oss tillräckligt bra för att göra vissa förändringar, då faller också målet. Därefter hamnar vi i samma läge att vi måste få till en kvittering.

Trelleborgs FF tryckte på för fullt i slutet, hade också en riktigt farlig kvitteringschans när Oscar Johansson dunkade boll i ribban - men studsade ut.

- Tycker att killarna gör en heroisk insats, precis som i Sundsvall. Vi försöker flytta fram, göra offensiva byten, vi skruvar på saker, det är klart att det inte är vackert. Det ser för jävligt ut ibland med vissa touch och vissa passningar - men jag tycker att våra motståndare försvarar sig bra.

- På övertid kommer det alltid situationer och idag var det ribba ut. Så att det är bittert att vi har de här uddamålsförlusterna.

Trelleborgs FFs yngsta spelare på planen Felix Hörberg blev utsedd till bästa hemmaspelare. Den äldste, Magnus Andersson gjorde en riktigt bra comeback med tanke på att han bara tränat ungefär ett och ett halvt träningspass med laget. Patrick Winqvist hyllade honom på presskonferensen efter matchen.

- Han lade av i början av november och har tränat ungefär ett och ett halvt pass. Går in och gör en Allsvensk fotbollsmatch, det måste jag säga är fruktansvärt imponerande.

- Jag gav honom en stor kram efteråt. Trots att han kickar bollar åt höger och vänster - så gör de andra spelarna det också. De har tränat hela vintern. Det blev en bra lösning. Det var absolut inte matchavgörande, men kanske hade kunnat vara med hans första nick.

Efter fem omgångar i Allsvenskan har Trelleborgs FF endast en poäng. Nästa match är borta mot IFK Norrköping om en vecka.

Startuppställning:

Marko Johansson - Victor Nilsson (ut 77), Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg (ut 83), Robin Nilsson, Erik Andersson, Marcus Pode (ut 72) - Óttar Magnús Karlsson, Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Jacob Palander, Oscar Johansson (in 72), Noah Christoffersson, Freddie Brorsson (in 77), Johan Brannefalk (in 83), Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 22 april, 2018
Kategori: A-lag