Fotograf: Björn Sandberg

Det var ett skadedrabbat Trelleborgs FF som på tisdagskvällen spelade match borta mot GIF Sundsvall i Allsvenskan.

En match som slutade med förlust, 0-1, GIF Sundsvalls Maic Sema gjorde matchens enda mål i andra halvlek.

- Vi är jäkligt besvikna över resultatet såklart, men finns ingen anledning att gräva ner sig för mycket utan bara att tugga vidare, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Tycker ändå att vi är där, men får gå tomhänta från matchen. Tomhänta - inte bara utan poäng, utan vi gör inget mål heller. Vi satte upp en matchplan i ett svårt läge till dagens match, det var inget lätt läge vi hade inför.

En jämn första halvlek, där båda lagen hade bra chanser till mål. Bland annat Deniz Hümmet som hade jätteläge när han sköt från nära håll, men William Eskelinen räddade till hörna. Deniz målchans i första halvlek var också TFFs bästa i matchen.

I andra halvlek gjorde hemmalaget lite taktiska förändringar. Förändringar som slog ut väl, för de startade andra piggt och dominerade till stor del.

Matchens enda mål kom också i inledningen av andra halvlek, när Maic Sema stänkte in bollen från nära håll.

Sista kvarten av matchen tryckte TFF på för en kvittering - dock utan att lyckas.

- Vi gör annars en jäkligt bra första halvlek, där vi är en nyans bättre än GIF Sundsvall tycker jag. I paus gör de bra förändringar, förändringar som vi kanske blir lite överraskade över och blir lite passiva och då kommer målet.

- Sen gör vi en heroisk insats som jobbar oss tillbaka och försöker kvittera. Vi blir förbannade och skapar en del lägen som jag tycker är tillräckligt bra för mål. Men den går tyvärr inte in idag.

Det var som sagt ett skadedrabbat TFF som kom till spel på Idrottsparken i Sundsvall. En redan lång skadelista utökades när Zoran Jovanovic inte kom till spel på grund av ett ömmande knä. Unge Felix Hörberg fick chansen från start, samt Johan Brannefalk som spelade högerback.

Efteråt berömmer Patrick Winqvist både Johan och Felix.

- Cred till Johan som startar som högerback, cred till Felix som gör sin första match från start. Det är strongt av dem båda.

- Det var tufft läge idag, men jag tror och hoppas att vi får ihop det bättre nästa match.

Lasse Nielsen drog på sig sitt tredje gula kort i dagens match, vilket innebär att han är avstängd i nästa.

På fyra matcher har nu Trelleborgs FF tre förluster och en oavgjord match, än saknas den första trepoängaren.

På söndag är det match igen, då hemma mot Kalmar FF. Ditt stöd behövs på Vångavallen, tillsammans tar vi årets första trepoängare.

Startuppställning:

Marko Johansson - Johan Brannefalk (ut 78), Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Oscar Johansson (ut 86), Marcus Pode - Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Jacob Palander, Robin Nilsson, Noah Christoffersson, Óttar Magnús Karlsson (in 78), Freddie Brorsson (in 86), Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 17 april, 2018
Kategori: A-lag