Fotograf: Björn Sandberg

På måndagskvällen spelas den tredje omgången av Allsvenskan 2018 färdigt med Stockholmsderbyt Hammarby IF - IF Brommapojkarna.

Redan på tisdagen sen drar fjärde omgången igång - med matchen GIF Sundsvall - Trelleborgs FF.

Avspark 19:00 - matchen ser du på cmore.se om du inte är på plats.

- Vi är lite skadade och sjuka i laget, så det blir en lite märklig trupp på så sätt idag. Vi har inte riktigt löst hur vi ska spela imorgon, men vi ska sätta oss ner senare och ta en lång diskussion, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

På måndagen påbörjade TFF-truppen resan mot Sundsvall. En resa med tåg som tar många timmar, hemma är de inte förrän på onsdag igen.

Det är en trupp som annars är skade- och sjukdomsdrabbad. Därför kallas assisterande tränare Magnus Andersson in i spelartruppen och han plockar alltså ner skorna från hyllan igen.

- Vi har lite olika alternativ som vi kan köra på, sen kommer vi köra på det som känns bäst - där vi känner oss som mest trygga. Det ska bli spännande, lite som Cluedo ungefär. Det är roligt med utmaningar, men det kan bli för mycket också.

Trelleborgs FF har börjat Allsvenskan med två förluster och en oavgjord match och törstar efter poäng.

GIF Sundsvall har endast spelat två matcher i Allsvenskan, detta eftersom deras match borta mot IK Sirius sköts fram på grund av otjänlig plan i Uppsala. Detta gör också att GIF Sundsvall får tre raka hemmamatcher i början av Allsvenskan.

- Det är fantastiskt att man kan få börja med att spela tre matcher i rad på hemmaplan i Allsvenskan. Men, det kommer ju jämna ut sig så småningom och de får väl tre bortamatcher i rad sen istället.

De två matcherna de hunnit spela är hemma mot Örebro SK och hemma mot Malmö FF. I den senaste matchen spelade de 2-2 mot Malmö FF där Maic Sema kvitterade sent.

- De har spelat lite olika i de matcher vi har sett. De känns stabila och deras senaste match mot Malmö FF hemma sticker ut lite resultatmässigt. Samtidigt har de ju inte vunnit någon match heller. De går säkert för tre poäng mot oss, samtidigt så vill vi ha poäng också - vi kommer klura ut något bra tillsammans här, så det blir en spännande match.

Jämför man med fredagens match hemma mot Örebro SK så saknas nu Victor Nilsson på grund av magsjukdom och Dennis Hadzikadunic på grund av fotskada. Samtidigt är där några andra frågetecken i truppen.

På grund av skadorna kallas alltså Magnus Andersson in i truppen. Men Magnus trivs i Sundsvall och för ungefär 10 år sen slog han till med denna pärlan.

Annars är Jacob Palander med i en matchtrupp igen, detsamma gäller Freddie Brorsson.

Matchen GIF Sundsvall - Trelleborgs FF har avspark 19:00 och visas på cmore.se.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Felix Hörberg, Noah Christoffersson, Óttar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Johan Brannefalk, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 16 april, 2018
Kategori: A-lag