Fotograf: Björn Sandberg

Äventyret i Division 2 Södra Götaland började tyvärr inte riktigt som TFFs damer hade hoppats.
På lördagen förlorade de nämligen i seriepremiären hemma mot Furulunds IK.

Matchen slutade, precis som gårdagens herrmatch, 1-2.

Förlusten är även den första någonsin i seriesammanhang för damerna.

Dock började Trelleborgs FFs damer bäst, tog också ledningen tidigt genom Sofie Nielsen. 1-0 efter 10 minuter, det kändes som att det skulle gå hur lätt som helst även i division 2.

Men efter 1-0 följde massor av missade chanser, bland annat frilägen. Man gick till paus med endast 1-0-ledning.

I andra halvlek gick det långsamt, mycket passningar som gick fel - dessutom spelade Furulund smart. Gästerna kvitterade i 71a minuten.

Efter kvitteringen ökade TFF damerna tempot något, tryckte på för ett ledningsmål - men fick aldrig till någon bra målchans. Istället kom kallduschen, en kontring minuten före slutsignalen resulterade i Furulund-mål, 1-2.

- En av de sämsta matcherna vi har gjort överhuvudtaget. Efter att vi gör 1-0 så är det precis som att - då har vi löst det liksom och då behöver vi inte jobba längre. Vi har ju ett antal läge där vi kan göra både 2-0, 3-0 och 4-0. Vi har ju pratat om detta hela tiden, vi har inte råd att missa en massa lägen, ju högre upp vi kommer - ju hårdare straffade blir vi, säger damernas huvudtränare Mats Nielsen efter matchen.

- Vi var tvåa, kanske trea på varje boll där ute.

Jämfört med gårdagens match så blåste det inte idag, det var heller ingen ojämn gräsmatta för den spelades på Vångavallens fina konstgräs.

Vi förlorar matchen på grund av våra missade chanser?

- Det kan man kanske säga, de får ju luft under vingarna då. Sen har de ju en strategi och taktik som de märker funkar, deras spelare följer taktiken full ut.

- Sen är vi för långsamma, där är fel adress på över 50% av passningarna. Så att, jag vet inte riktigt, sen gjorde vi byten som kanske både var bra och dåliga för matchen. Men vi försökte hitta på något för att få igång det. Sen har de 3-4 chanser i matchen och gör mål på dem. Vi är tyvärr för passiva vid andra målet.

Nästa match för damerna är borta mot Åhus IF, den 21 april, avspark 14:00.

- Detta är en väckarklocka, sen är frågan hur vi ska göra sen. Hur vi ska spela, vem och så vidare - vi måste fundera. Vi har de vi har, men idag har vi många borta - bland annat några som är iväg och gör högskoleprovet. Det gör att vi är lite ovana på vissa ställen på planen.

Trelleborgs FF dams trupp i matchen:

Lina Lundgren, Emy Alerskans, Hanna Bauer, Caroline Williamsdotter, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Felicia Miller, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Matilda Svensson, Annelie Dunegård, Emmy Le Grand, Sally Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 14 april, 2018
Kategori: A-lag