Fotograf: Björn Sandberg

På ett extremt blåsigt Vångavallen förlorade Trelleborgs FF mot Örebro SK på fredagskvällen. Matchen slutade 1-2.

Trots förlusten så började hemmalaget bra och med den starka vinden i ryggen tog man också ledningen i första halvlek. En hörna från Zoran Jovanovic gick direkt i ribban, bollen damp ner hos Deniz Hümmet som enkelt gjorde 1-0.

Härlig glädje i hemmalaget när Deniz gjorde sitt första Allsvenska mål.

TFF hade också flera halvchanser och kunde nog ha vaskat fram någon farlig chans till.

Istället kom kvitteringen, bara sekunder före paus.

Örebro SK fick straff efter att deras Johan Mårtensson trillat i straffområdet. Straffen satte sedan Nahir Besara bakom Marko Johansson i TFF-målet.

Inte avslutet på halvleken som TFF behövde, som var såklart psykologiskt tungt.

I andra halvlek kom sen nästa smäll. En frispark långt utifrån träffade en Örebroare, som sedan studsade konstigt i den gropiga vårgräsmattan och ställde Marko i målet.

Gräset och den hårda vinden gjorde det svårt att spela bra fotboll.

- Besvikna på resultatet här, tack vare att vi ger bort initiativet i slutet av första halvlek. När vi har fått ihop ett mål i det här blåsvädret. Jag tror att om vi hade gjort saker och ting bättre i slutet av första så hade det skapat oss en bättre resa, säger en märkbart besviken Patrick Winqvist efter matchen.

- Nu börjar vi andra halvlek ändå rätt så bra, men så skjuter de en frispark som touchar tror jag, åtminstone studsar den och ställer Marko i målet. Vilket gör att vi kommer i obalans efter den perioden, försöker repa oss, men det känns efter tre matcher att vi skrapat ihop en poäng - och det är inte tillräckligt och det är inte heller riktigt speglande. Nu är en tiondel av serien spelad så nu får vi åka upp till Sundsvall och sätta ihop en bra prestation och se till så att det kommer in poäng på kontot.

På tisdag får TFF chans att ställa saker till rätta igen, då man åker upp till Sundsvall för match i Allsvenskan.

Förhoppningsvis kommer den efterlängtade trepoängaren då. GIF Sundsvall som samtidigt spelade oavgjort 2-2 mot Malmö FF på just hemmaplan.

Nu har Trelleborgs FF en poäng på tre spelade matcher, med två förluster och en oavgjord match.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Victor Nilsson (ut 84), Erik Andersson, Robin Nilsson (ut 78), Oscar Johansson (ut 71) - Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson (in 78), Marcus Pode, Felix Hörberg (in 84), Noah Christoffersson, Òttar Magnús Karlsson (in 71), Johan Brannefalk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2018-04-13
Kategori: A-lag