Fotograf: Björn Sandberg

TFF tog sin första poäng för säsongen borta mot Djurgården i söndags. Imorgon kommer Örebro till Sveriges sydligaste fotbollsarena, och då hoppas målskytten Erik Andersson på årets första trepoängare.

- Jag tycker att vi har en bra känsla, säger Andersson. Trots försluten mot Göteborg tycker jag ändå att vi gjorde en okej match, och nu mot Djurgården var vi bättre kollektivt, så det är bara till att fortsätta köra på.

Under onsdagsförmiddagen gjorde laget sin första träning på gräs sedan träningslägret i Spanien. Efter att ha spelat på konstgräs på Tele2 Arena blir det nu åter spel på naturgräs på Vångavallen.

- Klart att det sliter lite mer att köra på gräs, men det är ingen fara, säger Andersson och fortsätter.

- På konstgräs vet vi att bollen inte kommer träffa någon tuva, så det är inget man behöver fokusera på då. Spelar man på gräs får man tänka lite mer på touchen.

Hur stärkte poängen i Stockholm er?
- Det är viktigt att ta poäng nu i början, så att man inte hamnar för långt efter och får uppförsbacke.

Hur upplever du att ert spel har utvecklats under de inledande månaderna på året?
- Jag tycker vi spelar bra fotboll, det har vi velat sedan vi drog igång från första början. Vi försöker spela fotboll och ha ett bra passningsspel, sen kanske inte möjligheten finns att ha bollen mest i alla matcher.

Har det varit utmanande att få ihop laget med många nya spelare?
- Det tycker jag inte egentligen. Det kanske tar några matcher extra, men jag tycker inte att det har varit jättesvårt, för vi har många bra spelare.

I vissa laguppställningar som presenterades inför premiären mot Göteborg låg Andersson som ytterforward i ett 4-3-3-system, men han menar själv att han inte varit något annat än en central mittfältare i de två inledande omgångarna. Även om spelsystem, som bekant, i mångt och mycket är en lek med siffror.

- Jag spelar väl en innermittfältare med lite mer offensiva uppgifter än Robin (Nilsson) eller Sebbe (Ohlsson) när de spelar där. Jag får gå lite mer offensivt, men ska ändå vara med defensivt.

Erik Andersson är den enda av innermittfältarna i truppen som har fått förtroende av Patrick Winqvist från start i båda matcherna så här långt.

- Jag känner att jag har förtroende från honom, men man är aldrig säker på att man ska spela.

Erik Andersson lämnade Landskrona BoIS för Malmö FF redan som 18-åring, men det är först i år som mittfältaren debuterar i högsta serien.

- Vi har fått börja med två tuffa motstånd, men jag tycker att det varit okej. Jag tycker att både jag och resten av laget hänger med i tempot.

Imorgon väntar säsongens andra hemmamatch när Örebro SK gästar vackra Vångavallen. ÖSK har inlett säsongen med två raka kryss.

- Jag tror att det blir en tuff match. Örebro är ett bra lag med skickliga fotbollsspelare. Min bild är att de vill spela fotboll, hela vägen från målvakt till anfall. Det blir en tuff match.

Känner ni större press att slå ett lag som ÖSK hemma, som är tippat på den nedre halvan?
- Någon press tycker jag inte vi ska känna, det är bara till att gå ut och följa vår matchplan och kriga i 90 minuter. Då vet vi att vi är ett så pass bra lag så att vi kan vinna matchen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2018-04-12
Kategori: A-lag