Fotograf: Björn Sandberg

När han lämnade ordförandeposten i Trelleborgs FF hade han suttit i föreningens styrelse i 35 år. Häromveckan fick Per-Anders Abrahamsson ta emot en hedersutmärkelse från Svenska Fotbollförbundet för lång och trogen tjänst. Ordförande Karl-Erik Nilsson delade ut priset under en ceremoni i Solna.

- Klart att det kändes bra att stega fram där inför alla veteraner som tjänat svensk fotboll. Det var ett fantastiskt trevligt arrangemang.

Utöver prisutdelningen bjöds det på bankett och fotbollsunderhållning i form av landskampen mellan Sverige och Chile på Friends Arena. Abrahamsson erhöll även ett ”legitimationskort för förtjänta personer”, vilket berättigar till fritt inträde på samtliga matcher arrangerade av Svenska Fotbollförbundet.

Per-Anders Abrahamsson hoppade av TFF:s styrelse inför förra säsongen. Han ingår emellertid fortfarande i valberedningen, och ställer upp som lagläkare när ordinarie läkare Eric Torres har förhinder.

- Även om jag avgått som ordförande i Trelleborgs FF kommer jag göra allt för att hjälpa föreningen. Jag ska sitta med som läkare på bänken på fredag. Hoppas vi får första segern, det hade varit fint, avslutar Abrahamsson.

Även TFF:s styrelseledamot Christer Mars har tidigare fått utmärkelsen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 11 april, 2018
Kategori: A-lag