Fotograf: Björn Sandberg

Den allsvenska fotbollen rullar vidare. Under söndagseftermiddagen gästar TFF Tele2 Arena i Stockholm för bortapremiär mot Djurgården. Sydskåningarna hoppas nu knipa säsongens första poäng efter premiärförlusten mot Göteborg.

- Det känns inspirerande, vi har allt att vinna, säger Patrick Winqvist. Jag tycker ändå vi har en tro på det vi gör efter premiären, trots att resultatet inte var med oss (1-3).

En bortamatch mot Djurgården är på pappret ett av de tuffaste test ett lag kan ställas inför i Allsvenskan. Stockholmarna har inte förlorat så här långt under 2018, och de kommer dessutom till morgondagens kamp med sju raka matcher utan insläppt mål. Premiären borta mot Östersund vanns med 0-1.

- Det är en utmaning. Det är kategorin svåraste matcher man kan spela, mot ett lag som är jävligt gediget, solida defensivt, välorganiserade och rejäla framåt. De har lite spets och de är skickliga på fasta. Det är det vi ska hantera.

TFF har tränat på bra under veckan och under lördagsförmiddagen genomfördes ett sista pass på Vångavallens konstgräs innan truppen sätter sig på tåget upp mot huvudstaden.

- Djurgården vill nog kontrollera spelet mer än vad de gjorde mot Östersund, och de tror väl att de kan göra det mot oss. Vi upplever också att vi kan göra det, inte bara med försvarsspelet, utan även genom att kontrollera våra anfall. Sen måste vi vara väldigt noggranna med att göra det som vi har bestämt oss för att göra defensivt, annars kommer vi få det jobbigt.

Djurgårdens hemmapremiär ifjol på Tele2 Arena mot den dåvarande allsvenska nykomlingen IK Sirius slutade med hemmaförlust (0-2). Förhoppningsvis får vi se något liknande imorgon.

Enda förändringen i TFF-truppen jämfört med premiären är att Noah Christoffersson, som under lördagen spelar med U19, utgår och ersätts av Freddie Brorsson. Salif Camara Jönsson och Mattias Håkansson är sedan tidigare långtidsskadade. Furkan Motori och Jacob Palander är mer eller mindre tillbaka i full träning efter skadefrånvaro. Albin Nilsson dras fortfarande med ljumskproblem. Hugo Andersson, som korsbandsskadade sig för över ett år sedan, har drabbats av flera bakslag under rehabiliteringen och tvingas nu till ny operation. Operationen kommer äga rum på måndag.

TFF:s 18-mannatrupp till matchen:
Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Dennis Hadzikadunic, Felix Hörberg, Freddie Brorsson, Óttar Magnús Karlsson, Victor Nilsson, Johan Brannefalk.

Matchen har avspark kl 15:00 på Tele2 Arena under söndagen. Kan du inte bevittna matchen på plats i Stockholm så kan du se den på C More.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 7 april, 2018
Kategori: A-lag