BK Häckens U21-lag blev en för tuff nöt att knäcka för TFF:s dito under måndagskvällen. Gästerna vann med 0-2 i solskenet på Vångavallens konstgräsplan.

- Vi kämpar på, men ibland förlorar man mot en bättre motståndare, och så var det idag, konstaterar TFF-tränaren Kristian Haynes.

Matchen präglades av långa bollinnehav för båda lagen. Häcken var dock sammantaget det bästa laget, och de hade mer boll på TFF:s planhalva än vad TFF hade boll på Häckens planhalva. Halvtidssresultatet var 0-0, men efter pausen dundrade gästernas Johan Hammar in ledningsmålet från 35 meter via ribban. Hemmaspelarna ansåg inte att bollen var över mållinjen, men domaren tecknade för mål. 

Ledningsmålet följdes sedermera av 0-2 och gästerna kunde vinna kampen rättvist. TFF hade några fina anfall som ledde till avslut, men hemmalaget lyckades alltså inte få bollen i nät under måndagskvällen.

- Häcken är inget roligt lag att ligga under mot, de är skickliga med boll. Jag tycker ändå vi gör vad vi kan och vad vi begär av spelarna. Ingen skugga ska falla på någon, alla som är med gör en bra insats.

Trots förlusten är Kristian Haynes tillfreds med matcherna i U21-serien. Den allsvenska U21-serien håller väsentligt högre nivå än Superettans motsvarighet, vilket innebär att de spelare som inte spelar med A-laget får möjlighet att visa upp sig på en bra nivå.

- Det här är betydligt bättre än vad vi är vana vid, och så ska det vara. Det blir betydelsefulla matcher både för våra A-spelare som inte var med igår och för våra U-spelare. Häcken hade ett starkt lag, och det hade även vi. Det känns stimulerande, avslutar Kristian Haynes.

Deniz Hümmet skulle egentligen ha medverkat i matchen, men anfallaren fick en mindre allvarlig smäll under gårdagens inhopp och fick därför vila. 

Nästa match i U21-serien spelas mot Helsingborgs IF borta om en vecka, den 9 april.

TFF:s startelva:
Dennis Petersson – Victor Nilsson, Erik Rasmusson, Rasmus Fridolf, Samuel Fröjdh – Johan Brannefalk, Sebastian Olsson, Haris Brkic – Felix Hörberg, Noah Christoffersson, Freddie Brorsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Marko Spajic, Jacob Christiansen, Emil Johansson, Oskar Malmgren.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2 april, 2018
Kategori: A-lag