Fotograf: Björn Sandberg

Det blev tyvärr ingen seger i comebacken i Allsvenskan. På påskdagen 2018 förlorade Trelleborgs FF hemma mot IFK Göteborg, 1-3.

Målskytten för Trelleborgs FF var Zoran Jovanovic.

5509 personer var på Vångavallen för att beskåda premiären i Allsvenskan mellan Trelleborgs FF och IFK Göteborg.

Det var bäddat för fest, med fina tifon från båda sidorna.

Matchinledningen var jämn, där båda lagen kände på varandra mest. Men när Trelleborgs FF började ta över, gjorde IFK Göteborg mål.

Marko Johansson passade bollen rakt ut till en IFK-spelare, som enkelt gjorde 0-1 i matchens 29e minut.

Marko stod annars för några riktigt vassa räddningar i matchen.

Oscar Johansson hade annars hemmalagets första riktigt bra målchans, men duktige Pontus Dahlberg var med på noterna.

Kvitteringen skulle dock komma innan paus, trollgubben Zoran Jovanovic snappade upp en lång utspark från Marko Johansson. Fri med Dahlberg i IFK-målet lobbade han snyggt in kvitteringen.

Precis i början av andra halvlek tog IFK Göteborg ledningen igen, i matchens 72a minut gick luften ur TFF helt när gästerna gjorde 3-1 på ett långskott.

Närmare än så kom sen aldrig TFF, Dennis Hadzikadunic var närmast reducering, men hans nick gick i stolpen och ut.

- Vi är jättebesvikna över att vi går tomhänta från första matchen. IFK Göteborg gör några riktigt bra prestationer, har de topprestationer som krävs för att göra mål. Det hjälps utav att vi har några rätt så låga prestationer i matchen, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- Vi borde vara stolta över att vi går ut där och försöker utmana ett IFK Göteborg som förmodas vill kontrollera många av sina matcher i Allsvenskan. Vi kontrar med att ha långa anfall och det har sett bättre ut idag, än vad det har gjort i delar på försäsongen - i vårt sätt att spela och det glädjer mig. Tyvärr, blir det så att i vissa lägen så kladdar vi till det för oss själva.

Två uppförsbackar i matchen blev för mycket för Trelleborgs FF. Den första klarade man av, den andra blev för brant. Det blev tyvärr förlust i premiären, men vi kommer igen.

- Bittert att jobba i uppförsbacken som skapas av 0-1-målet och när vi tycker att vi börjar andra halvlek på ett bra sätt så gör IFK Göteborg ett mål direkt. Vi hamnade i uppförsbacke igen, sen gör de ett klassmål i 1-3 och då blir det en riktigt lång uppförsbacke efter det.

- Nästa vecka är det andra förutsättningar när vi spelar inomhus i Stockholm.

Nästa match spelas på Tele2 Arena mot Andreas Isakssons Djurgårdens IF om exakt en vecka, söndagen den 8 april, 15:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Lasse Nielsen (ut 81), Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Oscar Johansson (ut 73), Robin Nilsson (ut 85), Marcus Pode - Zoran Jovanovic, Óttar Magnos Karlsson, Erik Andersson.

Avbytare:

Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson (in 85), Deniz Hümmet (in 73), Felix Hörberg (in 81), Noah Christoffersson, Victor Nilsson, Johan Brannefalk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 1 april, 2018
Kategori: A-lag