Fotograf: Björn Sandberg

Imorgon, söndag, är det så äntligen dags för comeback i Allsvenskan för Trelleborgs FF. 

2011 var senaste gången det spelades Allsvensk fotboll på Vångavallen - imorgon är det äntligen dags igen.

Efter en lång försäsong med både medgångar och motgångar tar Trelleborgs FF emot IFK Göteborg i premiären 2018. Avspark 17:30.

- Nu börjar allvaret på riktigt. Det är bra samtidigt, att få komma igång med något som vi längtat efter ett längre tag. Det är vad det är, bara att gilla läget, säger Patrick Winqvist inför morgondagens premiärmatch på Vångavallen.

- Det är bara att gilla läget, göra det bästa man kan. Vi ska gå ut där imorgon och njuta av att vara tillbaka i Allsvenskan. Njuta av matchen, sen ska vi försöka få ihop vårt på planen. Den kommer leva sitt eget liv, precis som alla andra matcher gör. Det är svårt att sia om hur det kommer att gå.

I klassiska IFK Göteborg som kommer på besök kryllar det av duktiga fotbollsspelare, bland annat duktige målvakten Pontus Dahlberg, eller varför inte Tobias Hysén. André Calisir är ny i laget, som vi alla minns blev utvisad senast han spelade på Vångavallen - i kvalet mot Jönköping Södra IF.

Sedan finns ju Alf Westerberg med på tränarbänken, som assistent till den 25 år yngre Poya Asbaghi som är ny tränare i IFK Göteborg.

I TFFs trupp är det annars bra ställt, spelare som är tillbaka från landslagssamlingar, dock saknas fortfarande Albin Nilsson.

- Albin Nilsson saknas, som vi egentligen hade hoppats på skulle kunna vara med. Annars är där ytterligare någon som hade kunnat vara med imorgon men som inte fick plats.

De senaste dagarna har varit fyllda med snö och annat jobbigt vinterväder, prognoserna inför morgondagen är fortfarande osäkra. Men kom ihåg Trelleborgs FF trivs - när det blåser på Vångavallen.

- Det är bara att hoppas på att vädret inte ställer till det imorgon. Väder är inget som vi kan styra över, det får bli som det blir.

Det väntas komma mycket folk till Vångavallen, uppåt 6000 personer, därför är det viktigt att man är på plats i god tid. Grindarna öppnas 16:00 till Vångavallen. Läs mer viktig information inför matchen här.

Köp gärna din matchbiljett innan du kommer till Vångavallen, detta för att allt ska gå så smidigt som möjligt när du väl kommer fram. Du köper din biljett lättast i vår webbshop här.

Lyssna på intervju med Deniz Hümmet inför premiären här.

Matchen Trelleborgs FF - IFK Göteborg har avspark 17:30. Tillsammans skapar vi fotbollsfest! Nu kör vi!

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Oscar Johansson, Dennis Hadzikadunic, Felix Hörberg, Noah Christoffersson, Óttar Magnús Karlsson, Victor Nilsson, Johan Brannefalk.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 31 mars, 2018
Kategori: A-lag