Fotograf: Björn Sandberg

Alexander Blomqvist är TFF:s nya lagkapten i skadade Salif Camara Jönssons frånvaro. Nu hoppas mittbackskuggen leda TFF till tre poäng i premiären på söndag.

- Jag är väldigt taggad, säger han. Jag har längtat efter detta sen matchen i Jönköping i höstas, så det ska bli riktigt kul att det drar igång.

Blomqvist har aldrig tidigare varit lagkapten på seniornivå. Mittbacken har burit bindeln runt armen några gånger i MFF:s ungdomslag, men nu handlar det om en helt annan nivå.

- Självklart är man stolt och känner ett stort förtroende. Man blir inte lagkapten över en natt, utan det kommer ta lite tid att komma in i det, och jag får försöka växa med ansvaret.

Känner du ett större ansvar på olika sätt nu?

- Det är svårt att säga eftersom det varit så kort tid, men jag tror det är ett större ansvar. Om det går tungt eller om vi har en dålig träning så får man vara där och få igång alla. Man känner att man måste driva det, och att alla ska uppföra sig, hålla tider och hålla allt i ordning.

Försäsongen är snart till ända. TFF har spelat åtta matcher sedan januari månad. Laget har vunnit tre, spelat en oavgjord och förlorat fyra. Resultaten har inte varit riktigt starka som laget hoppats, men det är först på söndag som formen ska prickas in.

- Det har blivit bättre med tiden, men vi har väl inte varit riktigt hundra procent nöjda i någon match än, men förhoppningsvis kommer det till premiären. Vi är ändå så pass redo att vi ska kunna gå in i premiären och göra ett bra resultat.

Framför allt har laget haft svårt att sätta ett bra försvarsspel över 90 minuter. Cupmötet med Åtvidaberg är så här långt enda hållna nollan. De senaste två matcherna har dock visat på bättre prestationer i det defensiva spelet.

- Alla matcher lever ju sitt eget liv, förklarar Blomqvist. Ibland har det varit individuella misstag, det har varit någon straff och vi har släppt in mål på olika sätt. Vi har kanske lagt lite mer fokus på anfallsspelet i början på säsongen, men nu på slutet har vi försökt få ihop helheten med ett bra försvarsspel. Jag tror det kommer bli bättre framöver när alla känna sig mer trygga i det sätt vi väljer att spela på.

Vad blir nyckeln för att ta tre poäng?

- Det är svårt att säga inför första matchen. Men vi måste jobba stenhårt i 90 minuter, det är det som vi kan kräva av varandra. Jag vet inte hur planen är, men kanske får vi spela enklare till en början och växa in i matchen.

Runt 4 500 biljetter är redan sålda till premiärmatchen på påskdagen. Förhoppningsvis får hemmalaget ett starkt stöd av en välfylld hemmaarena.

- På Vångavallen är vi väldigt starka. Det ska bli jäkligt kul att det drar igång. Jag hoppas så många som möjligt tar sig till Vångavallen, så ska vi göra något bra av detta tillsammans, avslutar TFF:s nya lagkapten.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 27 mars, 2018
Kategori: A-lag