Fotograf: Björn Sandberg

Den 1 april, om ungefär en vecka, är det Allsvensk premiär mot IFK Göteborg. På söndagen var det genrep mot ett annat lag från Göteborg - nämligen GAIS.

Ett genrep där Trelleborgs FF förlorade, trots att Lasse Nielsen gett bortalaget en tidig ledning. Matchen GAIS - Trelleborgs FF slutade 2-1.

- Vi får en bra start med mål direkt i första minuten. Det är en kantfrispark som Zoran Jovanovic slår som skarvas in av Lasse Nielsen, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Första halvlek tycker jag ändå är helt okej, det är jämnt och vi tar ut varandra. De har kanske mer boll, men det är rimligt och bra.

Första halvlek var annars jämn, men ju längre matchen led - desto bättre blev GAIS. Samtidigt hade Trelleborgs FF svårt att ha bollen på offensiv planhalva. GAIS hade bland annat en straffsituation i första halvlek, men domaren gav istället gult kort för filmning.

Direkt i andra halvlek hade dock Zoran Jovanovic superläge att ge sitt lag en 2-0-ledning, men hans skott räddades på mållinjen av Junes Barny.

Istället kvitterade GAIS och sedan tog de ledningen genom Johan Svahn. Svahn sprang i princip direkt in från avbytarbänken, sköt ett skott efter hörna och in i mål.

- I början av andra halvlek hade vi kunnat göra 2-0, men istället kvitterar de och sedan tar de ledningen. Sett till matchbilden så är det väl ganska logiskt. Det som irriterar mig är på sättet de gör mål, på två fasta situationer. Men i själva spelet är vi riktigt svåra att göra mål på.

Inför matchen hade Trelleborgs FF ganska stort manfall, i både skador och landslagsuppdrag. Samtidigt fyllde man på med U-19-killar, där alla fick speltid.

- Vi bytte ganska friskt i andra halvlek, men vi var tvungna till det. Vi hade inte så många hela och friska spelare idag, så det var nödvändigt att byta mycket. Samtidigt kände vi att grabbarna som var med skulle få chansen och de som hoppar in gör det bra.

Nu har Trelleborgs FF spelat alla sina försäsongsmatcher. Nästa gång det är dags för match - då är det Allsvensk premiär hemma mot IFK Göteborg.

- Ja, nästa gång det är dags för match är det premiär - spännande!

Startuppställning:

Marko Johansson - Victor Nilsson, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Anton Tideman - Oscar Johansson, Sebastian Ohlsson, Johan Brannefalk - Zoran Jovanovic, Marcus Pode, Erik Andersson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Samuel Fröjd, Rasmus Fridolf, Freddie Brorsson, Felix Hörberg, Noah Christoffersson, Haris Brkic, Robin Nilsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 mars, 2018
Kategori: A-lag