Fotograf: Björn Sandberg

Han har redan satt avtryck med sitt målskytte under försäsongen. Förhoppningsvis blir det fler mål på högsta nivå framöver. Under måndagen attesterade Noah Christoffersson ett A-lagskontrakt med Trelleborgs FF.

- Det känns väldigt skönt, sägen den lovande anfallaren. Jag har jobbat för det hårt, så det känns skönt att få uppleva sin dröm att få ett A-lagskontrakt.

Hur stort känns det för dig att tillhöra en allsvensk trupp?
- Det känns väldigt stort, det är alltid det man har velat som liten.

Anfallaren har varit i träning med TFF:s A-trupp under i princip hela försäsongen. Det har blivit både starter och inhopp i såväl träningsmatcher som i Svenska cupen, och sammantaget två mål. Närvaron i A-lagsmiljö har bidragit till stark utveckling.

- Det har gett mig väldigt mycket taktiskt, jag har blivit mer van vid A-lagsfotboll. Man märker skillnad på A-lag och U19, så det har varit en bra lärdom.

Hur pass redo känner du dig för A-lagsfotboll?
- Jag känner mig ändå rätt redo. Jag tycker att jag har kommit in i A-lagstempot och jag tycker det känns bra. Nu ska jag bara jobba på vissa detaljer, som att bli bättre på att skydda boll felvänd.

18-årige Christoffersson lämnade moderklubben Kulladal för TFF:s U17-lag för två säsongen sedan. Därefter har utvecklingen gått starkt framåt.

Vad har du för förväntningar på året för egen del?
- Få göra ett allsvenskt inhopp, sen bara få så mycket speltid som möjligt varje helg med U21. Jag ser verkligen fram emot det.

Känns det nära?
- Det känns ändå hyfsat nära. Jag känner att jag är där och nosar på att få mig ett inhopp, så det ska väl komma tillslut.

Under fjolåret visade han minst sagt sin styrka som målskytt när han vann U19-Allsvenskans skytteliga på 23 mål. Förhoppningsvis får han trycka in något allsvenskt mål i år.

- Det får vi hoppas på, det skulle vara jäkligt roligt och häftigt, avslutar Christoffersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 22 mars, 2018
Kategori: A-lag