Fotograf: Björn Sandberg

Ett tidigt mål av Óttar Magnús Karlsson och ett sent av Deniz Hümmet gjorde att Trelleborgs FF vann träningsmatchen mot Halmstads BK på lördagseftermiddagen.

Matchen som spelades på Halmstad Arena IP slutade 2-1 till Trelleborgs FF.

Under gårdagskvällen och natten har det snöat igen i Trelleborg. I Halmstad hade det inte snöat lika mycket, men det var kallt, fruktansvärt kallt. Med isande, jobbiga vindar.

Redan efter sex minuter tog bortalaget Trelleborgs FF ledningen genom islänningen Óttar Magnús Karlsson som är van vid bistert väder.

Oscar Johansson som debuterade i TFF-tröjan passade fram till Deniz Hümmet som sprang ner mot kortsidan och passade bollen snett inåt bakåt - där Óttar fanns och kunde inte missa mål.

I första halvlek hade Trelleborgs FF medvind och hade lägen att göra både 2-0 och 3-0, samtidigt hade Halmstads BK två frilägen som hade kunnat resultera i mål på andra hållet. Men när domaren blåste i pipan för paus stod det 1-0 till Trelleborgs FF.

I andra halvlek var det istället motvind för gästerna.

Mer motvind blev det sedan, dock i form av ett kvitteringsmål. Genom ett blixtrande snabbt anfall från Halmstads BK kunde Johan Oremo kvittera från nära håll efter att blivit framspelad av Tomas Boakye.

Trelleborgs FF skapade sen inte mycket i andra halvlek, farligast blev det när Malkolm Nilsson i HBK-målet nästan bjöd på mål två gånger.

Det såg ut att gå mot oavgjort, men på tilläggstid blev Deniz Hümmet frispelad av Zoran Jovanovic, han rundade kallt Malkolm Nilsson och rullade in 2-1.

- Vinna är alltid bra, så är det, man kan såklart alltid diskutera sen om hur bra det är, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi vinner och börjar bra i matchen, har bra bollvinster. Sen i andra halvlek så är vi mindre bra, samtidigt blev de mycket rakare och har annan kvalitet på deras spel. Vi löser inte vårt anfallsspel lika bra heller. Men det är någonstans en styrka att få ihop det och vinna till slut.

Att notera är att Óttars mål i matchen var hans första i TFF-tröjan, förhoppningsvis inte det sista. Oscar Johansson spelade sin första match och gjorde det bra, ca 60 minuter blev det i hans debut.

- Såg jättespännande ut, riktigt bra emellanåt. Där finns något gott.

Nu återstår endast en träningsmatch innan seriepremiären hemma mot IFK Göteborg. Säkra förresten din plats på Vångavallen här.

Genrepet är mot GAIS nästa helg på bortaplan.

- Det känns lite konstigt att genrepet redan är här, men så är det och det är bara att köra.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson, Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen, Anton Tideman - Oscar Johansson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson - Zoran Jovanovic, Óttar Magnús Karlsson, Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Alexander Blomqvist, Victor Nilsson, Johan Brannefalk, Felix Hörberg, Freddie Brorsson, Marcus Pode.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 17 mars, 2018
Kategori: A-lag