Fotograf: Björn Sandberg

Det återstår två träningsmatcher för Trelleborgs FF innan seriepremiären i Allsvenskan 2018. Imorgon möter man Halmstads BK på bortaplan, i genrepet den 25 mars GAIS som också det är borta.

Morgondagens match mot Halmstads BK spelas på Halmstad Arena IP, avspark 13:00.

Efter sex matcher på försäsongen i träningsmatcher och Svenska cupen har det blivit två vinster, tre förluster och en oavgjord. Senast förlust mot IFK Norrköping, imorgon vill Trelleborgs FF revanschera sig - rejält.

- Vi vill revanschera oss efter en mindre bra insats senast borta mot IFK Norrköping, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

- Men det känns bättre, vi har haft bra träningar i veckan och ska kunna göra det bra i Halmstad imorgon. Dock har vi haft det tufft i vinden idag, det har varit ganska så besvärligt med den, hoppas den lägger sig. Vi har ändå haft bra träningar i veckan.

I senaste träningsmatchen mot IFK Norrköping släppte Trelleborgs FF in fyra mål, där alla kom i första halvlek. Defensiven har man jobbat med i veckan på träningarna.

- Vi har varit för dåliga defensivt, men det har vi fokuserat på i veckan, där måste vi ha bättre kvalitet. Sett till målproduktionen så är den bra, elva mål på försäsongen. Men vi har en del saker som vi måste rätta till.

Halmstads BK trillade ur Allsvenskan 2017, samtidigt som Trelleborgs FF tog steget upp. Precis som Trelleborgs FF åkte de ur Svenska cupen efter gruppspelet, men gjorde där några bra matcher, bland annat en 5-0-seger mot Syrianska FC.

- De spelar 3-5-2-liknande har jag fått för mig, det är ett väldigt intressant motstånd. IFK Göteborg som vi möter i premiären spelar ibland så, men många lag i Sverige spelar på det sättet. Vi vill möta lag som spelar på olika sätt, men i slutändan är det bara siffror.

- Känns rätt bra i truppen ändå, lite smågrejer hela tiden, men det hör till försäsongen. Några behöver speltid, några behöver visa lite mer.

Tyvärr skadade sig Mattias Håkansson på träning i veckan, exakt hur allvarligt det är återstår att se efter vidare undersökning de närmaste dagarna.

Nyförvärvet Oscar Johansson är dock för första gången med i matchtruppen. Han har dragits med en bristning i baksida lår, men är nu helt redo för match.

Träningsmatchen mot Halmstads BK spelas på Halmstad Arena IP i Halmstad. Avsparken är redan 13:00.

Matchen kommer att tv-sändas via Hallanspostens webb-tv på hallandsposten.se. Det kostar en krona att se matchen och på det får man då en prenumeration som man sedan kan bryta när som helst.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Victor Nilsson, Lasse Nielsen, Denis Hadzikadunic, Zoran Jovanovic, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Sebastian Ohlsson, Oscar Johansson, Felix Hörberg, Freddie Brorsson, Marcus Pode, Deniz Hümmet, Óttar Magnús Karlsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 16 mars, 2018
Kategori: A-lag