Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF förlorade på fredagen träningsmatchen borta mot IFK Norrköping. Matchen slutade 4-1 till IFK Norrköping som ledde matchen med 4-0 i paus.

Trelleborgs FF var stundtals utspelat i första halvlek, men spelade upp sig något i andra där man också gjorde sitt mål i matchen genom Erik Andersson.

IFK Norrköping tog ledningen redan i matchens sjätte spelminut när Kalle Holmberg stötte in bollen från nära håll.

Efter chockstarten hade Trelleborgs FF en boll i stolpen genom Deniz Hümmet, men den tog i stolpen - och ut.

Istället gjorde hemmalaget både 2-0, 3-0 och 4-0 innan paus. 

Efter paus spelade Trelleborgs FF upp sig i en något avslagen andra halvlek. IFK Norrköping hade ett antal lägen, men andra halvlek skulle vinnas av gästande Trelleborgs FF och det genom ett mål av Erik Andersson i matchens 89e minut. Ett skott utifrån som letade sig in bakom Norrköpings målvakt.

- Det var väl inget upplyftande direkt idag, men det var en viktig erfarenhet att få med oss. Inte helt fel att få en sån här match om man drar lärdom av den på rätt sätt. Kan vara bra att ha varit där när vi kommer till de större matcherna i Allsvenskan sen, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Där är några saker vi kan ta med oss ändå från matchen, vissa anfall som är bra. Men det blir svårt med våra individuella misstag som vi gör emellanåt. Vi har det jobbigt i första halvlek, de har snabba anfall och vi tappar bollen för lätt. Vår lägstanivå är för låg. Samtidigt så är vår högstanivå helt okej, vi matchar dem i vissa lägen.

Óttar Magnús Karlsson som debuterade på fredagen i TFF-tröjan hade även ett skott tätt utanför. Óttar spelade hela matchen.

- Det syns att han har kvaliteter, där är bitar som är bra och det är bra att han fick en hel match här nu.

Nästa match är nästa lördag borta mot Halmstads BK i en träningsmatch. Avspark 13:00.

- Det är också en bra match att få innan seriestarten, bra och viktig träningsmatch.

Startuppställning:

Marko Johansson - Victor Nilsson, Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Felix Hörberg, Zoran Jovanovic, Sebastian Ohlsson, Marcus Pode - Deniz Hümmet, Óttar Magnús Karlsson.

Avbytare:

Dennis Petersson, Dennis Hadzikadunic, Albin Nilsson, Mattias Håkansson, Freddie Brorsson, Erik Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 mars, 2018
Kategori: A-lag