Fotograf: Björn Sandberg

Han har varit borta i ett år till följd av en dyster korsbandsskada. Nu är Freddie Brorsson tillbaka på fotbollsplanen. I lördags gjorde yttermittfältaren comeback när han äntrade planen i slutet av cupmatchen mot Åtvidaberg.

- Det var efterlängtat, säger 20-åringen koncist och belåtet.

Kanske behöver inte beskrivningen av känslan vara mer utförlig än så. Alla förstår nog hur en spelare som drog av korsbandet under första veckan i februari 2017, och sedan har kämpat febrilt för att komma tillbaka, känner sig en dag som denna.

- Det är ganska svårt att sätta ord på, fortsätter Brorsson. Jag märkte att jag blev lite nervös före matchstart, för jag var fullt medveten om att jag skulle få hoppa in. När jag sen gjorde det och fick spela fram Noah (Christoffersson) var det en riktigt skön känsla.

Freddie Brorsson möttes av stora applåder från den tappra publikskaran när han hoppade in i den 84:e matchminuten. Knappa minuten senare hade han assisterat till TFF:s 3-0-mål.

- Han var fri i boxen, så det var bara att rulla in den. Erik (Andersson) gjorde det bra också och lyfte den över försvararen, så det var stor yta att löpa på.

Vilka direktiv fick du av Patrick Winqvist inför inhoppet?
- Bara spela enkelt till en början, bara göra det enkelt för mig. Sen när jag fick chansen att göra något annat så fick jag göra det också.

Hur är formen?
- Det är svårt att säga. Jag är inte i den form jag var när jag skadade mig, men jag hoppas komma tillbaka dit nu inför säsongen.

När trelleborgsff.se når Freddie Brorsson under måndagen känner han sig krasslig och har därför vilat från träningen. Förhoppningsvis är det inte värre än att han kan vara aktuell till fredagens träningsmatch mot IFK Norrköping. Efter lördagens comeback suktar han givetvis efter mer.

- Jag är inte redo för 90, inte ens 45, men jag är redo för mer än vad jag var i helgen. Jag behöver inte stressa, utan jag tar det lugnt. Det är viktigt att inte överbelasta, så jag kanske står över något pass här och där.

Brorsson säger att han lätt kan känna sig trött i musklerna efter en tuff träningsvecka, men det tar sin tid att anpassa sig till full träning under flera veckor. Därför är han av förklarliga skäl mest angelägen om att bara hålla sig fortsatt frisk den närmaste tiden. Därefter tar han sikte på målet att slå sig in i TFF:s allsvenska lag.

- Jag har aldrig spelat i allsvenskan, och nu har jag varit borta i ett år, så det är klart att det blir en extra stor utmaning för mig. Men om jag kommer i form och är frisk så är jag inte rädd för den utmaningen. 

En efterlängtad comeback, sade Brorsson koncist och belåtet. Men yttermittfältaren slår sig inte till ro, nu rikas fullt fokus mot att hitta tillbaka till den nivå han höll före skadan.

- Först och främst är målet att vara frisk, sen att slå mig in i laget och få så mycket speltid som möjligt. Hur mycket speltid är svårt att säga, men mitt mål är att starta matcher efterhand, men det är kanske framför allt andra halvan jag får sikta in mig på, avslutar Freddie Brorsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 6 mars, 2018
Kategori: A-lag