Fotograf: Björn Sandberg

Efter snöandet i veckan tittade plötsligt solen fram när Trelleborgs FF mötte Åtvidabergs FF på lördagen i Svenska cupen.

Matchen vann hemmalaget Trelleborgs FF med 3-0.

Målskyttar för Trelleborgs FF:

Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Noah Chistoffersson.

Efter förlust i Svenska cupen mot både Östersunds FK och Kalmar FF behövde Trelleborgs FF en seger. En seger för att inte komma sist i gruppen, en seger för att få en bra känsla med sig vidare på försäsongen.

Och Trelleborgs FF fick en god känsla med sig från matchen mot Åtvidabergs FF på lördagen. Det blev en stabil seger med till slut 3-0. Om huvudtränare Patrick Winqvist var missnöjd efter Kalmar-matchen, så var han på desto bättre humör efter dagens match.

- Mycket stabil seger skulle jag vilja säga. Vi ville vända en negativ trend idag och få en bra känsla med oss, vilket vi lyckas bra med.

- För oss var det viktigt att hålla nollan idag. Faktiskt var det så att vi hade satt upp en nolltolerans mot målchanser mot oss och de har faktiskt ingen riktigt farlig målchans, tror inte att Marko Johansson behöver göra någon svettig räddning alls idag.

Efter flera missade chanser i första halvlek för hemmalaget - så kom alla målen i den andra. Bland annat hade Erik Andersson en boll i stolpen, Dennis Hadzikadunic en bra nick från nära håll och flera andra bra chanser - som inte blev mål i första halvlek.

Men efter de missade chanserna i första halvlek satte man dem alltså i den andra. Först genom Zoran Jovanovic, sedan genom Deniz Hümmet. Sista målet gjordes av inhoppande Noah Christoffersson. Han assisterades av Freddie Brorsson som minuten tidigare hade gjort comeback efter skador. En drömcomeback för Freddie som sken upp som en sol, nästan starkare än den på himlen.

3-0 och tre poäng. När nu gruppspelet är slut landar Trelleborgs FF som trea.

- Vi har ett tiotal chanser som vi borde gjort något bättre av och borde kanske gjort något mål till idag. Men vi gör tre mål och vi gör en bra match. Det var väldigt positivt idag och det blir liksom lättare att köra vidare då.

Freddie Brorsson gjorde en drömcomeback i matchen mot Åtvidabergs FF. Han hoppade in och spelade fram Noah Christoffersson till 3-0.

- Freddie kom in och fick bidra, vi gläds alla med Freddie.

Nu är det två veckor till nästa planerade träningsmatch borta mot Halmstads BK. Men man hoppas på att klämma in en träningsmatch till nästa helg eftersom man inte gick vidare i Svenska cupen.

- Vi får se hur det blir, vi får avvakta och se. Det vi vet med säkerhet nu är att vi ska ha en bra träningsvecka, extra bra nu efter matchen idag.

Startuppställning:

Marko Johansson - Victor Nilsson, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen - Mattias Håkansson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Felix Hörberg - Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet.

Avbytare:

Dennis Petersson, Albin Nilsson, Samuel Fröjdh, Rasmus Fridolf, Oskar Malmgren, Freddie Brorsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 3 mars, 2018
Kategori: A-lag