Fotograf: Björn Sandberg

Vintern har tagit ett stadigt grepp om Trelleborg och hela Söderslätt de senaste dagarna. Flera minusgrader och massvis med snö har fallit. Men det blir match i Svenska cupen mot Åtvidabergs FF, imorgon lördag. Matchen spelas på Vångavallens konstgräsplan - avspark 14:00.

Trelleborgs kommun kämpar febrilt för att få Vångavallens konstgräsplan redo för match imorgon och om vädergudarna är med oss så blir det match.

- Vi hoppas att det ska fungera imorgon, de är och ordnar med planen nu, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

Matchen i Svenska cupen är betydelselös men samtidigt väldigt viktig, viktig för att hitta rätt och ta tre poäng, viktig för att inte komma sist i gruppen. 

- Betydelselös på så sätt att vi inte kan gå vidare från gruppen. Men det är en viktig match för vi vill komma trea i gruppen, vi vill hitta rätt spår och göra en bra insats.

Trots ett riktigt uselt väder i veckan så har Trelleborgs FF tränat på bra, tränat hårt. På fredagen tränade man en sista gång inför lördagens match, träningen hölls i Skurup som är än hårdare drabbat av snöovädret än Trelleborg.

- Vi är inne i en tuff träningsperiod, vi har tränat på trots vädret inte varit det bästa. Vi har tränat hårt, vilket har varit som planerat. Som alla lag vid den här tidpunkten är där små skavanker och sjukdomar lite här och var. Man måste väga över om det är värt att spela de som har små skavanker.

Omgång tre av gruppspelet i Svenska cupen spelas mot Åtvidabergs FF. Klassiska Åtvidabergs FF trillade ur Superettan förra året och tappat många spelare, men trots det gjort två fina matcher i cupen så här långt. Först oavgjort mot Kalmar FF (0-0) och sedan förlust mot Östersunds FK (0-2).

Trelleborgs FF har samtidigt förlorat mot båda lagen. Senast i Kalmar på ett snöigt Gasten där matchen slutade 2-1 till Kalmar FF. Felix Hörberg gjorde Trelleborgs FFs mål i den matchen och du kan läsa intervju med just Felix här.

- De har ändå haft en stor omsättning spelare. Det är faktiskt beundransvärt att reda ut ett sådant stålbad som de har gått igenom. Även om det är ett motstånd som är lättare på pappret än Kalmar FF och Östersunds FK så är de bra och vi måste höja oss några nivåer.

Det finns några frågetecken i truppen inför morgondagen, frågetecken som förhoppningsvis kan rätas ut på lördagen. Frågetecken mest på grund av sjukdom.

Men det finns också utropstecken - och ett stort sådant är att Freddie Brorsson åter finns med i matchtruppen. Freddie som varit borta länge på grund av skada är nu alltså redo för match.

Du ser matchen på Vångavallens konstgräsplan, avspark 14:00.

Inträde är 50:- som betalas på plats, antingen med kontanter eller Swish.

Trupp:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Victor Nilsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson, Freddie Brorsson, Mattias Håkansson, Felix Hörberg, Denis Hümmet, Noah Christoffersson, Samuel Fröjdh.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2 mars, 2018
Kategori: A-lag