Fotograf: Björn Sandberg

Debut från start i tävlingssammanhang och målskytt redan i den första matchminuten. TFF:s heta talang Felix Hörberg fick bästa möjliga start på cupmötet med Kalmar FF. 18-åringen går från klarhet till klarhet, och nu hoppas han nå nästa nivå i sin utveckling.

- Det blev en självförtroendekick med målet eftersom det kom så tidigt, säger han. Jag var inte så nervös inför matchen, jag var mer laddad, men det var så klart skönt att få göra ett tidigt mål.

- Sen var det ett ganska svårt underlag med mycket snö på banan, fortsätter Hörberg. Jag tappade ett par enkla bollar, men överlag tycker jag att jag gör en bra match, och målet var en bonus.

Felix Hörberg startade fotbollskarriären i Västra Ingelstad IS innan han via Malmö FF och Kvarnby IK hamnade i TFF:s ungdomslag 2016. Därefter har utvecklingen gått spikrakt uppåt. Sedan knappt två månader tillbaka tränar han kontinuerligt med A-laget.

- Jag tycker att jag har tagit ett extremt stort kliv på väldigt kort tid. Jag har kommit in i A–lagstempot snabbt, även om det är en bit kvar. Överlag är jag väldigt nöjd hittills, men jag kan fortfarande mer känner jag.

Formellt tillhör Felix Hörberg fortfarande U19-truppen. Hur det blir framöver är ännu oklart.

- Vi för inga diskussioner kring kontrakt. Just nu jobbar jag bara på som vanligt, sen får styrelsen och de andra sköta resten. Vi ska bara göra vårt på fotbollsplanen.

Känner du att du är med och konkurrerar på allvar?
- Svårt att säga. Vi har ju en skada på Pode (Marcus) nu, och det är där jag har fått chansen som vänsterytter. Jag gör mitt yttersta och jag har jobbat mycket utanför planen och tränat på egen hand. Mitt mål är att slå mig in i A-truppen, sen att det har gått så bra nu är en bonus.

Under fredagsförmiddagen tränade TFF ett sista pass i Nils Holgerssonhallen i Skurup inför lördagens cupmöte med Åtvidaberg. Matchen har ingen betydelse för gruppen eftersom inget av lagen kan gå vidare, Om det blir speltid och nya mål för Felix Hörberg återstår att se, men han tror själv att möjligheterna till det är goda.

- Vi ska bara gå för tre poäng, så enkelt är det. Det får bli lite som en extra träning. Det är inte nu vi ska vara som bäst, det är den första april det börjar gälla, avslutar Hörberg. 


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2 mars, 2018
Kategori: A-lag