Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF föll på söndagen mot Kalmar FF i Svenska cupen. Matchen spelades på ett mycket snöigt Gasten IP i Kalmar och slutade 2-1 till hemmalaget.

Förlusten innebär att Trelleborgs FF nu inte kan nå avancemang i Svenska cupen, utan får sikta in sig på att inte komma sist i gruppen.

Trots att Trelleborgs FF fick drömstart i matchen och tog ledningen efter knappa minuten spelad, vände Kalmar FF på steken redan i första halvlek.

Redan efter 40 sekunder fick Kalmar FF en hörna, en hörna som dock hamnade hos vänsterbacken Anton Tideman. Anton som med sina älgkliv drev upp bollen hela vägen till motståndarnas straffområde, slog ett lågt inlägg till en framrusande Felix Hörberg som enkelt gjorde mål mellan målvaktens ben.

Efter det tog Kalmar FF hand om allt, eller iallafall väldigt mycket. Kalmar FF både kvitterade och sen tog ledningen - fullt rättvist. Båda målen genom brassen Romario, först på skott från nära håll och sedan på straff.

Båda lagen hade det svårt i snöyran på Gasten. Dock behärskade Kalmar FF det bättre. I andra halvlek jämnade bortalaget ut spelet, utan att få till det ändå. Matchen slutade 2-1 till Kalmar FF.

- Det var riktigt jobbigt idag, säger en besviken Patrick Winqvist efter matchen.

- Vädret är som det är, det är lika för båda lagen. Men de hanterar det bättre än vad vi gör och känslan är jobbig idag, ändå får vi ju en så pass bra start. Där är inget jag fastnar för som är särskilt bra idag.

Unge Felix Hörberg startade i matchen, gjorde dessutom mål redan efter knappa minuten spelad. 

- Felix insats är bra, det är den, inte bara vid målet. Han åker härifrån med en bra tävlingsdebut och ett mål på kontot. All heder åt hans insats.

Det var riktigt jobbigt väder på Gasten IP på söndagen, men lyckligtvis inga skador på grund av halka eller liknande. Några extra blåmärken kanske, men det är allt.

Trelleborgs FF kommer inte gå vidare från Svenska cupen, men det återstår en match i gruppspelet. På lördag kommer Åtvidabergs FF till Vångavallen, avspark 14:00. Välkomna då!

- Jag hoppas på rejäl revanschlusta till nästa helg, dels för att inte komma sist i gruppen men också för oss själva. Vinna matchen och sätta ett bra resultat och insats.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson (ut 75), Alexander Blomqvist, Dennis Hadzikadunic, Anton Tideman - Erik Andersson, Sebastian Ohlsson, Zoran Jovanovic - Felix Hörberg, Deniz Hümmet, Mattias Håkansson.

Avbytare:

Dennis Petersson, Lasse Nielsen, Victor Nilsson (in 75), Robin Nilsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 februari, 2018
Kategori: A-lag