Fotograf: Björn Sandberg

Svenska cupen fortsätter för Trelleborgs FFs del på söndagen då man gästar den Allsvenska kollegan Kalmar FF.

Trelleborgs FFs grupp i Svenska cupen inleder omgång två på söndagen med Kalmar FF - Trelleborgs FF - avslutas med Åtvidabergs FF - Östersunds FK på måndagskvällen. Håll koll på alla grupper och spelschema i Svenska cupen här.

Matchen spelas på Gasten IP bara ett stenkast från hemmaarenan Guldfågeln Arena med avspark 17:00. Matchen är den första efter träningslägret i spanska Islantilla, så räkna med ett spelsuget Trelleborgs FF.

- Vi var i Spanien efter matchen mot Östersunds FK. Tränade bra där, sen har vi varit hemma och tränat bra här. Mycket träningar tillsammans och det har sett bra ut tycker jag. Vi är spelsugna, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

Efter förlustmatchen i den första omgången borta mot Östersunds FK (0-3) är Söderslätts stolthet - sugna på tre poäng mot Kalmar FF. Samtidigt spelade Kalmar FF oavgjort med Åtvidabergs FF i första omgången.

- Kalmar FF är ju ett bra Allsvenskt lag, men hade kanske det lite tufft i fjol. Men de har börjat rätta till saker - och är på gång igen. Annars har vi ju världens chans att väcka gruppen rejält. Gör vi en bra match så klarar vi det. De spelar lite annorlunda om man jämför med Östersunds FK, tar längre tid på sig, chansar mindre. Det är jättenyttigt att möta lag som spelar på olika sätt - en stor fördel.

Senast lagen möttes var för ganska exakt ett år sedan också det i Svenska cupens gruppspel. Då blev det oavgjort 1-1 efter mål av Mattias Håkansson och sen kvittering av Kalmar FF.

Den andra matchen i gruppen mellan Åtvidabergs FF och Östersunds FK spelas först på måndag.

Lyssna gärna på intervju med Alexander Blomqvist inför matchen här.

Jämför man med matchen mot Östersunds FK så saknas Marcus Pode och Johan Brannefalk. Marcus har en krånglande rygg, samt varit sjuk. Johan Brannefalk stukade foten i veckan på träning.

Annars är Marko Johansson tillbaka ordentligt och är redo för match. Sebastian Ohlsson som saknades senast är åter med.

Vintern har tagit ett stadigt grepp om Sverige de senaste dagarna och på söndagen väntas det lite snö över Kalmar-regionen. Men du behöver inte vara ute och frysa eftersom matchen visas på CMORE.se - där du för övrigt kan se alla bortamatcher i Svenska cupen och senare Allsvenskan. Hemmamatcherna ses på Vångavallen.

Truppen:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Victor Nilsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Felix Hörberg, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 24 februari, 2018
Kategori: A-lag