Fotograf: Björn Sandberg

En avsliten hälsena har blivit ett besvärligt hinder för en efterlängtad allsvensk debut. Men Salif Camara Jönsson ger inte upp. För en vecka sedan opererades TFF-kaptenen, och nu är siktet inställt på att ta sig tillbaka.

- Nu är det viktigaste att det läker fint så att man slipper inflammation, och sen är det viktigt att få igång rörligheten, säger anfallaren.

Operationen hos Pär Herbertsson föll väl ut. Smärtan efteråt har mer eller mindre lagt sig och Camara Jönsson har redan fått ta av stöveln och köra en del rörlighetsträning. Om en vecka tas stygnen bort och därefter inleds rehabiliteringsträningen.

Någon prognos för när han kan vara tillbaka i matchspel har han ännu inte fått. Däremot vittnar folk som han har språkat med, som har erfarenhet av skadan, om en frånvarotid på fem till sex månader.

- För tillfället följer jag bara den plan jag ska göra, sen får vi se efter det. Jag får hoppas det är som med min förra skada, att jag ligger i framkant och lite före schemat, säger Camara Jönsson som var borta flera månader våren 2016 till följd av en knäskada.

Hur har du känslomässigt hanterat det faktum att du blir borta ett tag?
- Första dagarna var väldigt tuffa, men jag har fått mycket stöd. Jag pratade väldigt mycket med Kronvall (Mattias) de dagarna och fick ett enormt stöd, och även av Patrick (Winqvist), grabbarna i laget och utomstående. Det var en tuff period där i början, men jag har kört rehab tidigare och jag vet vad det innebär. Det är bara till att ställa huvudet högt. Även familjen hemma har stöttat hårt, och det har varit viktigt i allt det här. Det påverkar inte bara fotbollen, utan att man hoppar runt på kryckor påverkar hela det dagliga livet.

När ser du dig själv göra allsvensk debut?
- Just nu ser jag inte det framför mig. Nu får jag ta det vecka för vecka och se hur bra det går. Det känns som att jag tittar för långt fram om jag tittar på allsvensk debut. Jag mår nog bäst av att vecka för vecka vara målmedveten och känna att det ska bli bättre. Sen får man se hur det blir och om det blir av. Men just nu är siktet inställt på ta mig tillbaka, och jag hoppas det är så det blir.

Hur kommer laget klara sig utan dig nu?
- Jag tror de kommer klara det bra. Vi fick en lite jobbig första halvlek mot Östersund, men sen i andra halvlek tycker jag att vi stundtals spelar riktigt bra fotboll och driver matchen bra under långa stunder. Vi har duktiga fotbollsspelare sen innan och vi har värvat bra. Vi såg när jag var borta förrförra året att vi ändå vann matcher. Vi har lätt för att anpassa oss, så jag tror de kommer klara det hur bra som helst, avslutar Camara Jönsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 19 februari, 2018
Kategori: A-lag