Fotograf: Björn Sandberg

I november månad sköt Dino Islamovic Trelleborgs FF till Allsvenskan. På fredagskvällen sköt han in matchens första mål i cuppremiären på Jämtkraft Arena från nära håll - för Östersunds FK.

Trots stundtals bra spel av Trelleborgs FF - framförallt i andra halvlek, så blev det förlust 0-3.

Östersunds FK, som ska möta Arsenal FC i nästa vecka, startade matchen i ett rasande tempo och var ganska överlägset de första 20-25 minuterna. Trelleborgs FF fick försvara sig och jaga mycket boll.

Dino Islamovic petade in hemmaledningen redan i den nionde minuten, framspelad av Ken Sema.

Trelleborgs FF jobbade sig sedan in i matchen och istället var det Östersunds FK som fick springa mycket. Dock skapade man inga riktigt heta målchanser, endast något skott långt utifrån.

Andra halvlek började mycket jämnare än den första.

Zoran Jovanovic skapade bortalagets bästa målchans i den 56e minuten när han på en halv cykelspark tvingade Ali Keita i ÖFK-målet att göra en kvalificerad räddning.

I andra halvek spelade Trelleborgs FF stundtals riktigt bra, där låg ett kvitteringsmål i den kyliga luften på Jämtkraft Arena.

Men, stället för kvittering så stängde Östersunds FK matchen när Tesfaldet Tekie gjorde 2-0 på ett direktskott från nära håll. Musten gick ur gästerna och Tom Petersson nickade på övertid in 3-0 till hemmalaget.

Förlust för Trelleborgs FF 0-3, men någon utklassning var det inte.

- Klart, vi är besvikna över resultatet, men man lär sig leva med det och solen går upp imorgon också, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Man får se förbi vissa saker. Men jag tycker att det vi kan påverka i matchen är bra. Sen har vi det nästintill skitjobbigt där ett tag i början på matchen. Trots att de är bra så kan vi mäta oss med dem sen och verkligen ge dem en match. Vi hade lägen där vi hade kunnat göra 1-1 flera gånger.

För lite mer än ett år sedan möttes lagen senast, då i kvartsfinal i just Svenska Cupen. Då blev blev förlustsiffrorna 1-4 för Trelleborgs FF och man var aldrig riktigt nära. 

- Jämfört med förra matchen vi spelade mot dem så är vi mycket bättre idag. I förra mötet så var vi inte så nära, idag så har vi en bättre känsla när vi åker härifrån.

Närmast blir det träningsläger för Trelleborgs FF, på måndag åker man till spanska Islantilla.

- Ja, Spanien nästa, skönt att komma iväg till ett bra klimat. Vi ska dit och finslipa vårt spel. Men vi önskar Östersunds FK all lycka till så ses vi senare i år, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match är inte förrän 25 februari, då borta mot Kalmar FF i Svenska Cupen.

Startuppställning:

Dennis Petersson - Victor Nilsson, Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 88), Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode (ut 81) - Zoran Jovanovic (ut 85), Deniz Hümmet.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Dennis Hadzikadunic, Felix Hörberg (in 81), Johan Brannefalk (in 85), Noah Christoffersson (in 88).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 februari, 2018
Kategori: A-lag