Fotograf: Björn Sandberg

På fredagen spelar Trelleborgs FF sin första tävlingsmatch för året. Svenska Cupen står för dörren, där man i gruppspelets första omgång ska möta Östersunds FK.

Matchen som har avspark 19:00 blir ett härligt test för Söderslätts stolthet. Laget åker upp under fredagsförmiddagen.

- Det här känns jättespännande, ett riktigt härligt test, säger Patrick Winqvist inför morgondagens drabbning.

- Det är ju en match där vi egentligen inte har någon press på oss alls, pressen som finns är ju självförvållad så att säga. Vi ska upp där och göra en bra match, göra en bra prestation. Det är helt klart en av de tuffaste uppgifterna vi kan få - men det ska spelas om det och med tur och skicklighet så kan allt hända.

Matchen spelas på Jämtkraft Arena som tidigare i veckan varit helt täckt med snö. Dock har Östersunds FK tagit hjälp av kommunens invånare att skotta bort snön, i utbyte mot en fribiljett till matchen.

Snön kanske är borta från Jämtkraft Arena, men det är fortfarande vinter i Sverige och i Östersund. Enligt prognoser ska det bli ca -4 grader på fredagskvällen.

Egentligen skulle matchen ha spelats senare, mellan Östersunds hemma- och bortamatch mot Arsenal FC i Europa Leagues 16-dels final. Östersunds FK spelar i Europa League efter som de, 2017, vann just Svenska Cupen. Patrick Winqvist tror att de nog tänker på Arsenal-matcherna redan nu.

- Vi skulle egentligen spelat nästa helg, men de ville flytta matchen och vi var samarbetsvilliga såklart. Jag tror att de tänker redan nu på de matcherna, det är deras största matcher någonsin. Skulle de säga att de inte tänker på de matcherna redan nu så ljuger de nog. Sen har de press på sig imorgon att göra en bra match mot oss. Vinner de inte så bjuder de in Kalmar FF och Åtvidabergs FF.

I Östersunds FK hittar vi Dino Islamovic. Dino som i november 2017 sköt upp Trelleborgs FF till Allsvenskan. I matchen mot Jönköping Södra IF på Stadsparksvallen bar han den finaste av alla blå fotbollströjor. På fredagen kan han stå som motståndare på andra sidan planen, i så fall blir det hans tävlingsdebut för Östersunds FK.

En annan vi känner igen sedan innan är såklart Saman Ghoddos.

Läget i TFFs trupp är annars att Marko Johansson missar morgondagens match. Istället blir det Dennis Petersson som vaktar målburen, vilket då blir hans riktiga debut.

Sebastian Ohlsson missar annars matchen på grund av lättare skada, sedan tidigare saknas också Jacob Palander, Hugo Andersson, Oscar Johansson, Freddie Brorsson och Salif Camara Jönsson. Senaste nytt om Salifs skada kan du läsa här.

Istället kallas de två U19-killarna Felix Hörberg och Noah Christoffersson in i truppen.

- Dennis får verkligen en härlig chans nu. Visst, det blir tufft, men det är ett bra test och tillsammans gör vi det så bra som möjligt.

Förutom Östersunds FK så finns Kalmar FF och Åtvidabergs FF med i gruppen. Du kan hålla koll på Svenska Cupens alla grupper här.

Som TFF-supporter behöver inte du skotta särskilt mycket snö inför fredag. Om du inte kan vara på plats på Jämtkraft Arena så kan du se matchen från den varma soffan där hemma. Matchen visas nämligen på CMORE.se eller CMORE Fotboll. Avspark 19:00.

Trupp:

Dennis Petersson, Merlin Nuhanovic, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Victor Nilsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Marcus Pode, Deniz Hümmet, Felix Hörberg, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 8 februari, 2018
Kategori: A-lag