Fotograf: Björn Sandberg

På måndagskvällen samlades Trelleborgs Fotbollsförenings medlemmar till årsmöte. Föreningen visar ett positivt resultat för året och har ökat sina intäkter. Torbjörn Jönsson valdes om som ordförande och styrelsemedlemmarna Bo Andersson och Christer Mars valdes om för en period om ett respektive två år. Under kvällen delades även årets priser och stipendier ut.

Det är första gången på över 10 år som klubben redovisar ett positivt årsresultat (292 027 kronor) som elitförening. Årets positiva resultat samt herrarnas allsvenska avancemang och damernas obesegrade uppflyttning till division 2 är några av de mål som uppfyllts under 2017. De båda lagen fick också stora applåder när de presenterades av klubbdirektör Mattias Kronvall.

- Vi är otroligt stolta över våra lags framgångar och över föreningens hårda arbete under året. Det är föreningen gemensamma krafter och engagemang som gör att vi kan se fram emot ett spännande 2018, sa Mattias Kronvall efter att årsmötet var avslutat.

Den bortgångne medlemmen Alf Jönsson, som var medlem i över 40 år och en stor ideell kraft i föreningen hedrades med en tyst minut.

- Vi vill än en gång hylla Alf Jönsson för allt det fantastiska har gjort för föreningen. Han har haft stor betydelse för oss och kommer att vara mycket saknad, sa Mattias Kronvall.

Årets utmärkelser och stipendier:

350 A-matcher, Guld: Magnus Andersson

150 A-matcher, Förtjänsttecken: Marcus Pode

100 A-matcher, Diplom: Robin Jacobsson

3 år, Diplom: Andreas Green, Mats Hägg, Fredrik Strömblad, Goran Kocoski, Jessica Jogensjö

5 år, Förtjänsttecken: Dennis Larsson, Daniel Nordin, Daniel Karlbrand, Henrik Christensso, Henrik Edmén, Jonas Stridsberg, Michal Berg

7 år, Bronsplakett: Luan Beiqi, Roger Holmberg

9 år, Silverplakett: Robert Weihs

13 år, Guld: Anders Sjölin

16 år, Hedersmedlem: Tomas Johansson, Rikard Ripa

Folke Gullbergs stiftelse 5 000 kr: Daniel Nordin, Mia Magnusson

Hans-Åke Olssons stiftelse 5 000 kr: Noah Christoffersson, Annelie Nilsson

Till Aksel Jensens minne 1 250 kr: Rikard Ripa, Leif Holmgren

Jan Ericsssons Hederspris, Intersport 2 000 kr: Merlin Nuhanovic

Bengt Cederbergs Hederspris: Salif Camara Jönsson

Till Gunnar Perssons minne: Håkan Lundkvist


Skribent: Lotta Berseus
Publicerad: 6 februari, 2018
Kategori: A-lag