Fotograf: Björn Sandberg

Träningsmatchen på lördagseftermiddagen hemma mot Östers IF slutade med oavgjort resultat, 3-3. Trelleborgs FF ledde med 3-0 i andra halvlek, men släppte sedan in tre mål. Detta under loppet av 20 minuter.

Målen för Trelleborgs FF gjordes av Deniz Hümmet, Marcus Pode och Anton Tideman.

- När vi gör det vi är bra på så påverkar vi matchen. Vår lägstanivå kan vara högre i vissa delar. Östers IF var bra idag ska vi komma ihåg och all respekt för deras spel, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Trelleborgs FF imponerade framåt i första halvlek med högt tempo och fina anfall. Det var också fina anfall som låg bakom hemmalagets mål i matchen.

Först gjorde nyförvärvet Deniz Hümmet 1-0 genom ett välplacerat skott, Marcus Pode gjorde 2-0 före paus. Trelleborgs FF hade kunnat ha större ledning i paus och hade bland annat ett skott i ribban och en straffsituation sekunderna innan domaren blåste i pipan.

- Anfallsmässigt har vi väldigt stora kvaliteter och vi har väldigt bra anfall i första halvlek. Våra två första mål är fina anfall, sen hade vi kunnat ha 3-0 i paus, men lite tama avslut.

I andra halvlek var gästerna Östers IF det mer spelförande laget, men Anton Tideman gjorde 3-0 på en kontring.

Efter 3-0 byttes det friskt i hemmalaget vilket gjorde det lite rörigt. Samtidigt var Östers IF bra och vann i princip alla bollar. 3-0, blev 3-1, 3-2 och precis i slutet också 3-3.

- I andra halvlek får vi försvara oss mer, de har mer boll och är bra. Vi försvarar oss väl i början men vi förlorar boll alldeles för lätt. Sen blir det rörigt och jag får ta på mig en del av det. Många byten, platsbyten och nya positioner. Det är en dålig känsla vi har när vi går av banan idag, med tre insläppta mål i andra halvlek.

Salif Camara Jönsson tvingades lämna planen i andra halvlek på grund av skada.

- Just nu vet jag faktiskt inte hur det är med honom. Men det kan vara en allvarlig skada och han kan vara borta en längre tid. Vi får se.

Redan på söndagen spelas det träningsmatch igen, då åker Trelleborgs FF till Löddeköpinge och möter division 3 laget IF Lödde på bortaplan. Den matchen har avspark 13:15 på Tolvans IP i Löddeköpinge.

- Alla de som började på bänken ska vara med, förutom Salif Camara Jönsson. Sen fylls det på med U-19-spelare.

Annars är nästa match i Svenska Cupen, borta mot Östersunds FK fredagen den 9 februari.

Startuppställning:

Dennis Petersson - Victor Nilsson, Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen, Anton Tideman - Mattias Håkansson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Marcus Pode - Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Furkan Motori, Johan Brannefalk, Robin Nilsson, Salif Camara Jönsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 3 februari, 2018
Kategori: A-lag