Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelar Allsvenska Trelleborgs FF sin första träningsmatch för året. IFK Värnamo från Superettan gästar Vångavallens konstgräs och matchen har avspark 14:00.

Sedan Trelleborgs FF säkrade uppflyttningen till Allsvenskan i november månad så har många längtat till säsongen 2018. Den börjar på riktigt imorgon - hemma på Vångavallen.

- Äntligen fotboll igen, vi har längtat här nu att komma igång sedan ett tag tillbaka. Ska bli kul och spännande, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match.

- Vi har kallat en hel hög med spelare till imorgon, flera som är nya, några unga och sen flera nygamla. Vi har kallat in en del ungdomar eftersom alla inte är på plats eller har någon liten känning. Imorgon handlar inte om att kanska ta ut det bästa laget från start, utan vi känner oss fram, vi vill inte belasta någon för mycket. Men A-lagskillarna ska iallafall få vars en halvlek är det tänkt. 

För ganska exakt ett år sedan så möttes lagen på Ljusseveka konstgräsplan utanför Värnamo i 2017s första träningsmatch. Då vann Trelleborgs FF med 3-1, efter mål av Mattias Håkansson och två av Dino Islamovic. Mycket har hänt sedan dess och mycket har hänt sedan Superettan tog slut, spelare har kommit och gått i båda lagen, IFK Värnamo har även hunnit med att byta tränare. Då var det Christian Järdler som nu är i Östers IF, nu har Roar Hansen huvudansvaret.

- Jag bestämde med Christian Järdler att vi skulle spela träningsmatch här i år. Vi bestämde det innan vi visste i vilken serie vi skulle spela. Nu är det Roar Hansen i IFK Värnamo och han är också bra, så därför blev det dem. IFK Värnamo är alltid bra att möta och det är en bra värdemätare för oss.

Matchen är den första för både Trelleborgs FF och motståndarna IFK Värnamo för året.

Marko Johansson, Jacob Palander, Hugo Andersson, Oscar Johansson, Lasse Nielsen, Freddie Brorsson och Denis Hümmet saknas imorgon av lite olika anledningar. Några har inte börjat träna med laget och några har småkänningar så de står över som en försiktighetsåtgärd.

Matchen spelas på Vångavallens konstgräsplan och har avspark klockan 14:00. Inträde: 20:-

Startuppställning:

Dennis Petersson - Victor Nilsson, Denis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson - Felix Hörberg, Erik Andersson, Robin Nilsson, Furkan Motori - Zoran Jovanovic, Noah Christoffersson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Emil Johansson, Samuel Fröjdh, Filip Månsson, Anton Tideman, Salif Camara-Jönsson, Johan Brannefalk, Sebastian Ohlsson, Marcus Pode, Mattias Håkansson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 januari, 2018
Kategori: A-lag