113 matcher i superettan fick räcka, åtminstone för den här gången. 2018 gör Oscar Johansson välförtjänt debut i högsta serien, som ett av TFF:s nyförvärv inför den allsvenska återkomsten.

- Jag tycker att det verkade som ett väldigt bra steg för mig, och de hade en plan för mig som fotbollsspelare, säger 23-åringen. Det kändes rätt att testa en högre nivå än superettan, och då kändes det som ett naturligt steg att ta till Trelleborg och allsvenskan.

Under Christian Järdlers ledning i IFK Värnamo har Oscar Johansson utgått från en högerytterposition. I offensiven har han emellertid gått inåt mycket i banan och öppnat upp för Victor Nilsson, TFF:s andra Värnamo-förvärv, på högerkanten.

- De vill använda mig på ett liknande sätt som jag har använts i år i Värnamo. Den positionen trivs jag väldigt bra med, och det var det som gjorde att det kändes väldigt bra med TFF när de kom med den idén

Oscar Johansson startade samtliga superettanmatcher 2017 i det Värnamolag som nådde sin bästa placering i historien. En mållös vårsäsong följdes av nio mål under hösten, vilket är Johanssons bästa notering i karriären.

- Jag hade lite oflyt under våren, tror jag hade sex bollar i stolpen. Det var en ny position för mig, men jag kom mer in i det under hösten och då trillade målen in, förklarar mittfältaren.

Oscar Johansson gjorde debut i näst högsta serien redan 2013. Nu har han fått kontinuerligt med speltid under flera års tid. De tre senaste säsongerna har han varit ordinarie i startelvan.

- Jag tycker att jag har utvecklats bra på alla möjliga sätt och tagit steg varje år. Jag har fått lite olika roller under åren, men förra året var det en väldigt passande roll för mig. Det gjorde att jag tog större kliv vilket gav mig den här chansen nu.

Hur är du som spelare?

- Jag är en hårt jobbande spelare, bra i djupled och bra passningsspelare. Jag gillar att göra andra spelar bättre.

Hur då?

- Genom att ta löpningar, öppna upp för andra och sätta passningar i rätt ögonblick. Jag vill ge rätt förutsättningar för dem att göra något bra med bollen också.

Ända sedan Oscar Johansson började spela fotboll som ungdomsspelare i småländska Gnosjö IF har han hoppats på att få beträda en allsvensk plan. Om några månader blir det verklighet.

- Det är klart, det är ett steg upp från superettan, men jag har spelat där ett par år nu. Det är en dröm man haft sedan man var liten att spela allsvenskan, så jag tycker det känns väldigt bra att ta detta steg nu.

Hur stor utmaning kommer det bli för dig personligen?

- Jag tycker ändå att jag har nivån i mig. Jag tycker även det känns väldigt bra att komma till ett Trelleborg som tror på mig, och jag hoppas allt ska falla rätt ut. Det kommer nog passa mig rätt bra.

I förra veckan skadade han baksida lår, vilket håller honom borta från spel för tillfället. Prognosen pekar på tre till fyra veckors frånvaro innan han kan vara i full träning. Därefter tar han sats mot den allsvenska premiären på Vångavallen.

- Jag tror att det kommer gå bra för oss. Det känns som en väldigt bra grupp och vi har väldigt bra spelare, både de som är kvar från förra året och de som kommit in som nyförvärv, så jag tror det kommer att gå bra, avslutar Johansson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 24 januari, 2018
Kategori: A-lag