Den 20-årige mittfältaren Erik Andersson blev under måndagskvällen TFF:are på riktigt då han skrev på ett treårskontrakt med klubben.

Tidigare har Erik bara varit på lån från Malmö FF under två sejourer 2016 och 2017.

Erik har IK Wormo som moderklubb och kom 2012 till Landskrona BoIS. Där debuterade han i Superettan redan som 15-åring och blev samtidigt den yngste målskytten någonsin i Superettan.

Efter tre säsonger i BoIS skrev Erik på ett fyraårskontrakt för Malmö FF. Inför säsongen 2016 blev han TFF:s sista nyförvärv då han gick på lån från just Malmö FF. Det blev 16 A-matcher i TFF-tröjan innan en korsbandsskada satte tillfälligt stopp i augusti. Efter en lång rehabilitering var Erik tillbaka inför fjolårssäsongen och det blev ett nytt lånekontrakt med MFF. 23 seriematcher, varav 13 från start, samt 4 mål blev resultatet som gjorde att han var en stor del i laginsatsen som förde TFF åter upp i Allsvenskan.

Trelleborgs FF är mycket nöjda med att nu kunna knyta Erik Andersson till klubben. Man ser honom som en stark mittfältare med bra blick för spelet och någon som redan har stor erfarenhet både från elitfotboll och från TFF. Vi hälsar Erik varmt välkommen till Trelleborgs FF… på riktigt!!


Skribent: Peter Kronström
Publicerad: 9 januari, 2018
Kategori: A-lag