Fotograf: Björn Sandberg

Imorgon avgörs finalspelet i Skånecupen i Malmö. För Trelleborgs FF:s del kommer det bli guld både i juniorklassen och i P16-klassen oaktat utgång. Klubbens olika lag möter nämligen varandra.

- Det blir ju lite speciellt, men det ska inte vara någon skillnad för killarna, säger juniorlagstränaren Andreas Green. De ska gå in 110 procent för att vinna, kanske blir det till och med 120 procent när det är mot kompisarna.

TFF:s två olika lag i juniorklassen har varit uppdelade i ett äldre och ett yngre. Många i det äldre laget har varit med tidigare, medan det yngre är mer oerfaret.

- Att det äldre laget skulle vara i final, det ska de vara. De är regerande mästare och är i final för tredje året. Sen att det yngre laget gick till final var än mer imponerande. De var otroligt disciplinerade och jobbade hårdast på planen i alla matcher de spelare, det var därför det gick så bra också.

Skånecupen avgörs för TFF-lagen i Kombihallen i Malmö på sjumannaplan med konstgräs som underlag.

- För Trelleborgs FF:s del har cupen varit jättebra. Jag har varit där och tittat alla dagar som våra äldre lag har spelat. Även de som inte har gått till final har spelat bra fotboll, så det är tydligt att vi är på rätt väg.

Vad betyder det att få en bra start på fotbollsåret?

- Det blir ju en härlig stämning i lagen. Skönt att ha den här positiviteten med från början, då blir det kanske lite lättare att gå ut på planen en regnig januarikväll sen.

Det återstår att se vilka av TFF-lagen som får jubla imorgon.

Finalen mellan TFF 2 och TFF 1 i juniorklassen avgörs imorgon fredag kl 16:15 i Kombihallen.

Finalen mellan TFF 1 och TFF 2 i P16-klassen avgörs imorgon fredag kl 14:00 i Kombihallen.

Vi vill också passa på att uppmärksamma att TFF:s duktiga 16-åringar Jonathan Jacobsson, Simon Jamett Menjivar, Hjalmar Javefors och Erik Rasmusson har blivit uttagna till Distriktslaget. Laget samlas den 19-21 januari för att spela slutspel i PostNord Cup i Jönköping.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 4 januari, 2018
Kategori: A-lag