Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF fortsätter att utveckla ungdomsverksamheten. Under eftermiddagarna i höst har klubben bjudit in sina äldsta ungdomslag till Boxen på Vångavallen för studiehjälp och mellanmål innan träningen tar vid på kvällen.

- Vi vill göra något och trycka på att skolan är viktig. Vi vill ta ansvar för våra ungdomar och deras skolgång, säger Kristian Haynes som är ansvarig för TFF – En kraft i samhället.

Denna satsning ligger helt i linje med arbetet med projektet TFF – en kraft i samhället, där klubben nu vill kvalitetssäkra verksamheten. Ambitionen är att hjälpa ungdomarna med en bra fotbollsutbildning, men även ta ansvar för att utbilda goda samhällsmedborgare.

Satsningen har möjliggjorts under hösten tack vare ett samarbete mellan TFF, Mats Paulssons stiftelse (Peab) och Coop Skotten, som har sponsrat med ett näringsrikt mellanmål.

- Vi märkte att där ofta fanns en lucka mellan skola och träning, och kanske en saknad av att ha någonstans att vara. Sedan kommer de hem sent efter träningen och ska då börja med läxorna. Det kan bli stressiga vardagar för både ungdomarna och föräldrarna, och det är viktigt att de hinner med sina läxor och får rätt kost.

Tanken var inledningsvis att erbjuda studiehjälp för hela ungdomsverksamheten, men med anledning av den brist på lokaler som råder på Vångavallen har klubben varit tvungen att göra en avgränsning.

Studiehjälpen har gjorts på test i höst och nu ska perioden utvärderas. På sikt är förhoppningen att även kunna ha en lärare på plats i Boxen. Ambitionen är i varje fall att klubben ska fortsätta erbjuda studiehjälp i någon form under 2018.

- Det handlar om hur vi som förening kan ta större ansvar för deras skolgång och ge dem rätt förutsättningar. Lyckas man inte med sin fotboll måste man ha en plan B, avslutar Kristian Haynes.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 december, 2017
Kategori: A-lag