Sebastian Ohlsson blev TFF:s första nyförvärv inför säsongen 2018 när han tidigare i veckan skrev på ett treårskontrakt med Skåneklubben. 24-åringen känner sig redo för spel på högsta nivå efter två bra säsonger med Degerfors i superettan.

- TFF känns som en väldigt genuin klubb, med väldigt bra personer i hela föreningen. Sen är det klart att den allsvenska biten spelar in också, att spela på högsta nivå i Sverige. Det var väl de två grejerna, säger Ohlsson om sitt klubbval.

När Sebastian Ohlssons avtal med Degerfors löpte ut efter säsongen var det en del klubbar som ryckte i den kontraktslöse mittfältaren, men TFF vann således kampen.

- Det var ett väldigt tufft beslut att ta. Jag tyckte Degerfors var ett bra alternativ, jag trivdes bra i klubben och med spelarna i laget, så det var inget lätt beslut. Sen kom Trelleborg, och det kändes inte helt solklart i början, men efter att jag varit nere och hälsat på fattade jag tycke för det alternativet. Det kändes solklart efter att jag varit där nere.

Trelleborgs FF blir Hovasonens fjärde klubb i seniorkarriären. Ohlsson vet hur det känns att komma till nya miljöer och träffa nya människor, men så här långt söderut har han aldrig tidigare haft sin hemvist.

- Det blir spännande. Det har man gjort ett par gånger, så den situation är man väl vad vid. Det känns spännande med Trelleborg som stad också. Det verkade trevligt när vi var där nere, så där ska man nog trivas.

Efter att ha lämnat moderklubben Hova IF i tonåren representerade han Skövde AIK i division ett södra under flera säsonger. Flyttlasset gick sedermera vidare till allsvenska BK Häcken, men det blev inte mer än åtta inhopp i högsta serien. Nu får han ånyo chansen till allsvenskt spel efter två säsonger i Degerfors tröja.

- Alla bitar är väl lite bättre i allsvenskan än i superettan. Spelarna är lite smartare, kvickare och bättre på allting. Det kommer krävas lite mer, och det var kanske något man fick med sig senast man var med i allsvenskan. Även om jag inte spelade så tränade jag med väldigt bra spelare varje dag.

Hur är du som spelare?

- Jag är väl en ganska lugn och passningsskicklig mittfältare. Är väl inte så där jättekreativ i offensiven, utan jag ger väl bollen till dem som är bättre på det där framme.

Under 2017 har Sebastian Ohlsson startat 28 av Degerfors 30 matcher i superettan. Laget landade på åttonde plats i tabellen, åtta poäng bakom TFF på kvalplatsen. Ohlsson känner att han har tagit kliv framåt i den personliga utvecklingen.

- Jag har spelat med mycket mer självförtroende än vad jag gjorde ifjol. Sen har hela laget spelat bättre också, så det har väl gjort det lättare för mig att vara bättre också. Det känns som att jag har varit bra över en ganska lång period. 

Sebastian Ohlsson är fortfarande kvar i sin nuvarande bostadsort Karlskoga, men i mellandagarna går flyttlasset till Trelleborg tillsammans med flickvännen.

- Jag har ganska dålig koll på laget och spelarna egentligen. Jag är inte den som sitter och kollar på massa matcher. Jag vet att de har varit tunga att möta, det har de varit alla gånger jag har mött dem. Det är alltid en tuff motståndare, framför allt på Vångavallen. Jag vet inte så mycket om spelarna eller om Patrick (Winqvist) heller, men det får väl tiden utvisa.

Vad är dina förhoppningar med 2018?
- Personligen är det väl att få spela så mycket som möjligt och vara med och bidra. Jag vill inte sitta utanför och titta på när det går bra, eller dåligt, utan jag vill hjälpa till så mycket som möjligt. För laget är det väl svårt att säga vilken trupp Trelleborg eller andra lag har nästa år, så det känns svårt att uttala sig om. Men så bra som möjligt hoppas jag.

När trelleborgsff.se når Sebastian Ohlsson på telefon är han precis hemkommen från en löprunda. Det är ungefär så, och tillsammans med några gympass, som han för närvarande håller igång med egenträning. Den 11 januari börjar TFF förberedelserna för allsvenskan med försäsongsträning på Vångavallen.

- Det ska bli jävligt kul. Jag får väl försöka ta revansch både för mig själv och de förut som inte trodde på mig. Hoppas jag kan göra det bättre nu och visa vad jag verkligen kan, avslutar västgöten.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 10 december, 2017
Kategori: A-lag