Fotograf: Björn Sandberg

Spelordningen för den allsvenska säsongen 2018 är nu fastställd. TFF får en härlig publikmatch redan i första omgången när IFK Göteborg gästar Vångavallen. Premiäromgången kommer att äga rum i påskhelgen kring månadsskiftet mars/april. Veckan efter gästar TFF Djurgårdens IF på Tele 2 Arena i Stockholm.

- Det är en väldig utmaning så klart, säger TFF:s huvudtränare Patrick Winqvist. Göteborg med enorma förväntningar, som nu ska börja om med något nytt, och Djurgården som säkert är ett lag som vill utmana Malmö om guldet. Det är klart att det är två stycken jättetuffa och spännande matcher.

- Det är lite som i år att vi hade HIF och Falkenberg, fast nu med omvänd ordning att vi börjar hemma istället. Sen tror jag att det på något sätt är bättre att möta de här lagen i början än att möta lag som på pappret är mer i vår kategori. De här lagen har pressen på sig.

Matcherna kommer att dugga tätt under våren med anledning av VM-uppehållet i sommar. De elva första omgångarna ska avverkas under två månader.

- Det gäller att vara smarta när vi tar ut laget. Hur vi ser på olika spelares egenskaper är väl en viktig bit för mig, att vi har spelare med lite olika kvaliteter, som man kan använda på rätt sätt. Jag hoppas på att stommen ska vara kvar så att vi får kontinuitet, säger Winqvist. 

Några speldagar är ännu inte fastställda. De dagar som står angivna i schemat är endast huvuddatum för respektive omgång. Flertalet matcher för en omgång kan därför få en annan speldag.

Omgång 1-11 fastställs vid spelordningsmöte den 13 december. Omgång 12-19 fastställas i slutet av mars, när semifinalerna i Svenska Cupen har spelats.

Du som kan din TFF-historia minns säkert att Blåvitt premiärgästade Sveriges sydligaste fotbollsarena även förra gången TFF gjorde comeback i högsta serien. Året var 2007 och mötet slutade 1-1 inför 5 480 åskådare, efter ett tjusigt klackmål av dåvarande lagkaptenen Linus Malmqvist.

TFF avslutar serien med bortamatch mot IF Brommapojkarna den 11 november.

Du finner hela spelordningen här.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 9 december, 2017
Kategori: A-lag