Fotograf: Björn Sandberg

TFF har 2-0 med sig från det första kvalmötet och åker upp till Jönköping i helgen med ett bra utgångsläge. Det krävs dock ytterligare en god insats över 90 minuter för att drömmen om allsvenskt spel ska bli sann.

- Det är positiva tankar, men samtidigt vet vi att det kommer att bli en annorlunda match där uppe, säger onsdagskvällens kanske främste lirare, Zoran Jovanovic.

- Jag tror att de kommer vara mer aggressiva. De var inte något speciellt i onsdags och det kändes inte som att de ville anfalla, men jag tror de kommer att gå framåt nu, de måste gå framåt. Det kommer att bli en betydligt tuffare match.

Vad var det ni lyckades så bra med i onsdags?

- De första tjugo minuterna är våra bästa över hela banan. Vi tvingade dem till mycket långbollar och vårt passningsspel var bra. Det var mycket som var bra de första tjugo, både defensivt och offensivt. Sen tar de över lite efter att vi gjorde 1-0, men efter deras utvisning tycker jag att vi kontrollerar matchen ganska bra i andra halvlek.

Under gårdagen körde spelarna som lirade i onsdags ett återhämtningspass på Vångavallen. Imorgon tränar laget ett pass vid lunch, innan bussen rullar upp mot Småland. Jag frågar hur snacket har gått i truppen efter onsdagens seger.

- Vi är glada för resultatet, men det är en hel match kvar. Vi kan snacka efter söndagens match, det är inte lönt att snacka nu. Vi har ett bra resultat med oss, och vi är glada för resultatet hemma.

Vad är viktigt att tänka på för att lyckas på söndag?

- För egen del så hoppas jag att vi vågar hålla i bollen och försöker gå på anfall när vi får bollen. Vi kan inte bara slå iväg den, för då kommer vi få det riktigt jobbigt.

Är det något ni behöver justera i ert spel?

- Det kändes bra hur vi pressade dem. De överbelastade mycket på kanterna, så det är något vi får prata om. Men Patrick (Winqvist) har koll på dem, och vi ska ha genomgång imorgon, och han kommer att ta upp viktiga saker som vi ska justera.

Patrick sade efter matchen att ni inte åker upp för att försvara något resultat.

- Vi kan inte försvara bara, utan jag hoppas vi vågar spela fotboll där uppe. De måste gå framåt, så det kommer att bli ytor offensivt och det gäller att hitta de ytorna när vi vinner boll.

Vad förväntar du dig av J-Södra?

- Jag har ingen aning faktiskt. Det var första gången jag spelade mot dem och såg dem i år. Jag vet inte hur de kommer att vara hemma, men jag tror de kommer ha mer fart och vara bättre där uppe.

Gör TFF ett mål måste Jönköping göra fyra. Bortamålsregeln är till klar fördel för TFF eftersom laget höll nollan i hemmamötet.

- Ett mål kan göra det hela väldigt svårt för dem, det är därför vi inte bara ska backa hem direkt från början. Vi måste försöka spela, sen får vi se hur matchen utvecklas.

Hur spännande blir det på söndag?

- Det kommer vara lika spännande som det var på Vångavallen. Som sagt, matchen är inte slut än. Vi leder med 2-0 och det är 95 minuter kvar, avslutar Zoran Jovanovic.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 17 november, 2017
Kategori: A-lag